Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15-metės žagintoją nustebino aukos nesipriešinimas

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) nagrinėja baudžiamąją bylą, kurioje Dovydas Dževečka yra teisiamas dėl seksualinės prievartos prieš nepilnametę.
Seksualinis priekabiavimas, prievarta
Asociatyvinė iliustracija: seksualinis priekabiavimas, prievarta / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Nukentėjusiosios šeima buvo šokiruota sužinojusi, kad paauglę seksualiai prievartavo ne kažkoks maniakas, o atrodęs „normalus“ kelerius metus pažįstamas vaikinas.

Dar labiau auką ir jos artimuosius pribloškė žagintojo cinizmas: teisme jis pareiškė, kad už mergaitės išnaudojimą ir lytinių organų sužalojimą sutinka atlyginti sumokėdamas 200 arba 300 litų.

Jau įsiteisėjusiu Panevėžio apygardos teismo nuosprendžiu D.Dževečka yra pasiųstas kalėti 3 metus ir 6 mėnesius, be to, vyras įpareigotas sumokėti nukentėjusiajai 10 000 litų neturtinei žalai atlyginti.

Dovydas Dževečka
Dovydas Dževečka

Tačiau prokurorai kreipėsi į Aukščiausiąjį Teismą, siekdami žagintojui kone dvigubai griežtesnės bausmės. Prokurorai LAT teisėjams siūlo panaikinti apeliacinės instancijos Panevėžio teisėjų nuosprendį, o palikti galioti Biržų rajono apylinkės teismo verdiktą, kuriuo D.Dževečkai buvo skirta 6 metų nelaisvė.

D.Dževečka nuteistas už tai, kad 2012 m. vasarą, vieną birželio naktį, nuvežęs nepilnametę į savo patėvio sodybą, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, panaudodamas prieš tuomet 15-metę paauglę fizinį smurtą, smaugdamas ją išprievartavo.

Ji neprieštaravo lytiniam aktui, ji man sakė tik „nežinau“, o paskui nieko nebesakė, nesipriešino, tad supratau, jog ji nori...

Žagintojas neigė prievartavęs auką: esą tai vyko abipusiu sutarimu.

„Ji neprieštaravo lytiniam aktui, ji man sakė tik „nežinau“, o paskui nieko nebesakė, nesipriešino, tad supratau, jog ji nori“, – aiškino kaltinamasis.

D.Dževečka pabrėžė, kad „ji pradėjo kūkčioti tik tuomet, kai baigiau“.

Vaikino supratimu, jei tik paauglė būtų norėjusi, prievartos būtų išvengusi. „Namas, kur tai įvyko, yra vidury kaimo, aplinkui jį yra namų, iki kaimynų durų gal dvidešimt metrų. Kai atvykome prie namų, automobilį palikau gal penki septyni metrai iki namų durų. Jei ji būtų rėkusi, kaimynai būtų išgirdę, nes pas juos degė šviesa“, – užfiksuota teisiamojo parodymuose.

Be to, D.Dževečka vis pabrėžia, kad mergina atrodė kaip 18-metė. Vaikinas iš draugų buvo girdėjęs, kad jei partnerei yra bent 16 metų, užsiimti seksu su ja galima.

„Ji neprieštaravo kartu važiuoti, nors galėjo išlipti iš mašinos ir nevykti į tuos namus“, – kartojo teisiamasis.

Galutinį sprendimą Aukščiausiojo Teismo kolegija D.Dževečkos byloje žada paskelbti po poros savaičių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius