Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Itin žiauriu paauglės nužudymu Vilniuje kaltinamas jaunuolis – 10 klasių baigęs bedarbis vagis

Penktadienį prieš Vilniaus apygardos teismą stojo itin žiauriu nepilnametės nužudymu kaltinamas 22-ejų metų Pavelas Volodko. Prieš teismą stojo ir du jo draugai – Marius Blaževičius ir Julija Samoilenko. Manoma, kad jiedu prieš nužudymą nuėjo miegoti, tačiau dalyvavo mušant ir grasinant merginai. Tiesa, šios bylos detalės visuomenei liks neatskleistos – bylą teismas nagrinės uždaruose posėdžiuose.
Pavel Volodko
Pavelas Volodko / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

17-metė mergina dingo šių metų sausio mėnesį. Po kelių savaičių sulaikyti trys nužudymu įtariami jaunuoliai, jie atskleidė, kad merginos kūnas numestas nuo tilto į Vilnios upę.

Paauglė su savo budeliais susipažino socialiniuose tinkluose ir po neilgos pažinties sausio 21 dieną nuvyko į P.Volodko butą Naujoje Vilnioje.

Čia jau buvo atvykę ir alkoholinius gėrimus vartojo J.Samoleiko ir M.Blaževičius.

Su pastaruoju P.Volodko susipažino už grotų. Jis atlikinėjo laisvės atėmimo bausmę dėl vagysčių. O 21-erių M.Blaževičius teistas už sunkų sveikatos sutrikdymą ir viešosios tvarkos pažeidimą. Prieš vėl patekdami už grotų jie niekur nedirbo, P.Volodko nėra baigęs mokyklos, tik 10 klasių.

Bylos duomenimis, pirmiausia visi girtavo, po to trijulė ėmė šaipytis iš atvykusios merginos, mušė ją, grasino susidoroti. Dėl šių veiksmų kaltinimai pateikti visiems trims.

Vėliau du kaltinamieji nuėjo miegoti, o P.Volodko su savo auka išėjo pasivaikščioti.

Įtariama, kad kaltinamasis, nuvedęs ją prie netoli namų esančio tiltelio per Vilnios upę, itin žiauriai merginą, buvusią bejėgiškos būklės dėl anksčiau patirto fizinio ir moralinio smurto, nužudė. Merginos kūnas po maždaug savaitės rastas upėje.

Ryte apie nužudymą P.Volodko papasakojo dviem savo draugams, tačiau jie apie tai nepranešė teisėsaugai.

VIDEO: Vilnios upėje rastas nužudytos 17-metės lavonas – vietą nurodė sulaikyta įtariamųjų trijulė

Kas konkrečiai vyko tą vakarą, visuomenė nesužinos, prokuroro prašymu byla bus nagrinėjama uždaruose posėdžiuose.

„Kalba eina apie pakankamai intymius dalykus“, – sprendimą aiškino teisėjų kolegijai pirmininkaujantis Arūnas Budrys, taip pat pridurta, kad auka – nepilnametė.

Baudžiamajame kodekse numatyta, kad už P.Volodko padarytus nusikaltimus, itin žiaurių bejėgiškos būklės asmens nužudymą, siekiant nuslėpti kitą nusikaltimą, gresia laisvės atėmimas nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba iki gyvos galvos.

Jo bendrininkams už nežymų sveikatos sutrikdymą, grasinimą nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą bei nepranešimą apie padarytą labai sunkų nusikaltimą gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius