Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

17 metų laisvės atėmimo bausme nuteistas sendaikčių supirkėją Biržų rajone nužudęs ir apiplėšęs Latvijos gyventojas

Kaimyninės šalies Bauskės rajono 22 metų gyventojui ukrainiečiui Ihoriui Lypnykui už nužudymą dėl savanaudiškų paskatų, plėšimą ir kitus nusikaltimus mūsų šalyje Panevėžio apygardos teismas skyrė šešiolikos metų laisvės atėmimo bausmę.
Antrankiai
Antrankiai. Asociatyvinė nuotr. / Šiaulių apskrities VPK nuotr.

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato ir Biržų rajono tyrėjų surinktais duomenimis, praėjusių metų pavasarį viename kaime buvo užpultas 63 metų sendaikčių supirkėjas.

Nužudytojo kūną prakirsta galva biržiečiai rado laukuose netoli apleistų fermų – vos keletas kilometrų iki Latvijos sienos. Iš kaimyninės šalies automobiliu atvykusio užpulto vyriškio buvo pagrobti pinigai, asmens dokumentai, banko mokėjimo kortelė, mobilaus ryšio telefonas ir kiti asmeniniai daiktai.

Nusikaltimo tyrimui vadovavusios Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorės Jelenos Sabaliauskienės teigimu, Ihoris Lypnykas su nukentėjusiuoju susipažino nužudymo išvakarėse, o kitą dieną atsiviliojo jį į nuošalesnę vietovę Biržų rajone. Kaltinamasis siekė išvengti baudžiamosios atsakomybės mėgindamas kaltę dėl nužudymo suversti kitam asmeniui, tačiau byloje surinkti įrodymai patvirtino jo kaltumą.

Iš viso už keturis nusikaltimus, vieną iš jų labai sunkų – gyvybės atėmimą dėl savanaudiškų paskatų, įvykdytą apsvaigus alkoholiu, valstybės kaltintoja siūlė skirti 17 metų laisvės atėmimo bausmę. Tuo tarpu baudžiamasis kodeksas už nusikaltimą žmogaus gyvybei dėl savanaudiškų paskatų numato laisvės atėmimą nuo 8 iki 20 metų arba iki gyvos galvos. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius