Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 25 /11:47

170 km/val. greitis Seimo nariui Algiui Kašėtai kainuos 1300 litų ir 2 mėnesius nevairavimo

Parlamentaras Algis Kašėta pirmadienį išgirdo teismo nutarimą dėl šiurkščiai pažeistų Kelių eismo taisyklių.
A.Kašėta
A.Kašėta / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Seimo vicepirmininko posto savo noru už didelį greitį netekęs A.Kašėta pirmadienį sužinojo ir apie Trakų rajono apylinkės teismo nutarimą dėl KET pažeidimo.

Teismas nutarė uždrausti politikui vairuoti 2 mėnesius ir skyrė 1300 litų baudą.

Kaip žinoma, birželio 11 dieną, šeštadienį, Trakų rajone, kelyje Vilnius–Varėna, A.Kašėtos vairuojamas automobilis buvo sustabdytas policijos smarkiai viršijęs greitį. Politikas lėkė 170 kilometrų per valandą greičiu kelyje, kur leistinas greitis – 90 km/val.

„Sutinku, kad išties greitis nedovanotinai didelis ir tik noriu patikinti, jog tai nebuvo sąmoningai spaustas greitis, todėl, kad, deja, nežiūrėjau į spidometrą, nors, be abejo, jaučiau, kad skubu pernelyg greitai. Grubiai pažeidžiau Kelių eismo taisykles. Stipriai viršijau greitį ir manau, kad toks elgesys yra nepriimtinas ir turi turėti savo pasekmes“, – anksčiau yra aiškinęs ir atgailavęs A.Kašėta.

Administracinių teisės pažeidimų kodekse (ATPK) numatoma, jog nustatyto greičio viršijimas daugiau kaip 50 kilometrų per valandą užtraukia baudą vairuotojams nuo 1 tūkst. iki 1,5 tūkst. litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo vieno iki trijų mėnesių arba septynių parų administracinį areštą su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu šešiems mėnesiams.

15min.lt primena, kad greitį smarkiai viršijusiam kitam parlamentarui Vincui Babiliui (lėkė 165 kilometrų per valandą greičiu ir 65 kilometrais viršijo leistiną) pernai buvo skirta maksimali 1 500 litų bauda ir 3 mėnesiams atimtas vairuotojo pažymėjimas.

Papildyta 11.47 val. Trakų teismo atstovo Dariaus Kasperskio pirmadienį išplatintame pranešime papildomai rašoma, kad išnagrinėjus administracinio teisės pažeidimo bylą nustatyta, kad A.Kašėta kelio Vilnius–Varėna–Gardinas 19-ajame kilometre, vairuodamas transporto priemonę „Škoda Octavia“, važiavo 170,6 kilometrų per valandą greičiu ir viršijo nustatytą 90 kilometrų per valandą greitį daugiau nei 50 kilometrų per valandą, tuo pažeisdamas kelių eismo taisyklių 133 punkto reikalavimus, t.y. padarė administracinį teisės pažeidimą, numatytą ATPK 124 str. 6 d.

Teismas, atsižvelgdamas į tai, kad A.Kašėta prisipažino padaręs pažeidimą ir gailėjosi dėl jo bei įvertinęs tai, kad pažeidėjas administracine tvarka už leistino greičio viršijimą baudžiamas pakartotinai ir turi 1 galiojančią nuobaudą, skyrė A.Kašėtai didesnę nei įstatymo nustatytas vidurkis administracinę nuobaudą – 1300 Lt baudą su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu 2 mėnesiams.

Skirdamas nuobaudą teismas pažymėjo, kad A.Kašėta leistiną greitį viršijo beveik du kartus, t.y. net 80,2 kilometro per valandą, dienos metu, kai kelyje yra intensyvus kitų transporto priemonių judėjimas ir galimai pėsčiųjų judėjimas, todėl tokius jo veiksmus pripažino labai pavojingais visuomenės saugomiems gėriams (turtui, žmogaus sveikatai ir gyvybei), tiek paties vairuotojo, tiek kitų asmenų atžvilgiu.

Šis teismo nutarimas per 20 dienų gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius