-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

20-mečio gaudynės Tauragės rajone: vairuotojas girtas, „VW Passat“ – vogtas

Pareigūnams įkliuvo ne tik neblaivus, bet ir automobilį pavogęs vairuotojas.

Trečiadienio naktį apie 1.44 val. Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Tauragės apskr. VPK) Skaudvilės nuovados ir Šilalės rajono policijos komisariato pareigūnams įkliuvo neblaivus 20 metų vairuotojas.

Tarnybiniu automobiliu patruliuojantiems Skaudvilės pareigūnams į akis krito Tauragės r., Vaidatonių k., įtartinai manevruojantis automobilis „Volkswagen Passat“. Turėdami įtarimų, kad vairuotojas gali būti neblaivus, pareigūnai nusprendė automobilį sustabdyti. Vairuotojas, pamatęs įjungtus policijos automobilio švyturėlius, net neketino sustoti, jis dar labiau spaudė greičio pedalą ir mėgino pasprukti. Pareigūnams taip pat teko didinti greitį, kad pasivytų bėglį. Netoliese buvęs Tauragės apskr. VPK Šilalės rajono policijos komisariato ekipažas taip pat prisijungė prie persekiojimo ir netrukus automobilis buvo sustabdytas.

Pareigūnai asmeniui nustatė vidutinį girtumą. Pasirodo, kad tai pakartotinis vaikino pažeidimas per vienerius metus. Šių metų kovo 31-ąją jis taip pat buvo įkliuvęs už tai, kad vairavo automobilį neblaivus. Lyg to būtų mažą, ketvirtadienio rytą į policiją kreipėsi 69 m. Šilalės rajono gyventojas. Jis pranešė, kad iš po nakties pasigedo kieme stovėjusio jam priklausančio automobilio VW. Paaiškėjo, kad tai tas pats automobilis, kuriuo nuo pareigūnų spruko neblaivus 20-metis.

Vaikinui gresia ne tik administracinė atsakomybė už tai, kad antrą kartą sėdo už automobilio vairo būdamas neblaivus ir dėl to, kad nepakluso teisėtam pareigūno reikalavimui sustabdyti transporto priemonę, bet ir baudžiamoji atsakomybė. Už tai, kad 20-metis pavogė automobilį, jam gresia bauda arba areštas, arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki 6 metų.

Policijos pareigūnai ragina Kelių eismo dalyvius, siekiant užtikrinti savo ir kitų eismo dalyvių saugumą, gatvėse ir keliuose elgtis atsakingai, nevairuoti transporto priemones išgėrus ar apsvaigus nuo narkotinių bei psichotropinių medžiagų ir nepažeidinėti kitų KET reikalavimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius