-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

20 tūkstančių litų išviliojusiam telefoniniam sukčiui – penkeri metai nelaisvės

Panevėžio miesto apylinkės teismas antradienį baigė nagrinėti baudžiamąją bylą ir paskelbė nuosprendį panevėžiečiui, apgaule išviliojusiam pinigus iš garbaus amžiaus moterų.
Telefoninis sukčius
Telefoninis sukčius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Teismas nustatė, kad 25 metų Aurimas Zabarskas nusikaltimus įvykdė veikdamas bendrininkų grupėje kartu su nenustatytais asmenimis. Praėjusių metų gegužės 4-21 dienomis kaltinamojo bendrininkas iš Kybartų pataisos namų ar šalia jų esančios teritorijos skambindavo į gyventojų fiksuoto ryšio telefonus ir, turėdamas tikslą apgaule įsigyti svetimą turtą, pasakodavo melagingas istorijas.

Sukčius nukentėjusiosioms dažniausiai pranešdavo esą jų anūkas krisdamas nuo laiptų sužalojo mergaitę ir jos gydymui bei žalai atlyginti reikalingi pinigai. Kaltinamasis A.Zabarskas eidavo į apgautų moterų namus pasiimti pinigų prisistatydamas mergaitės broliu.

Iš penkių nukentėjusiųjų A.Zabarskas paėmė pinigų sumas nuo tūkstančio iki šešių tūkstančių litų. Iš vienos moters kaltinamasis išviliojo elektroninę mokėjimo kortelę, slaptažodžius ir bankomate per du kartus išgrynino septynis tūkstančius litų. Visa nukentėjusiosioms padaryta žala – 20 tūkstančių 820 litų.
 
Skirdamas bausmę A.Zabarskui, teismas atsižvelgė į tai, kad kaltinamasis yra teistas du kartus, baustas administracine tvarka, pripažintas recidyvistu. Jo atsakomybę sunkinanti aplinkybė – nusikaltimus įvykdė veikdamas kartu su bendrininkais.

Teismas nusprendė A.Zabarskui skirti galutinę subendrintą bausmę – laisvės atėmimą penkeriems metams. Kaltinamasis bausmę turės atlikti pataisos namuose. Nukentėjusiųjų civilinius ieškinius teismas tenkino visiškai ir priteisė iš kaltinamojo iš viso 16 tūkstančių 620 litų žalai atlyginti.

Viena nukentėjusioji turtinės žalos nepatyrė, nes A.Zabarskas buvo sulaikytas netrukus po to, kai įvykdė nusikaltimą, ir pinigai (4200 litų) jai buvo grąžinti.

Teismo nuosprendis dar neįsiteisėjęs ir gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius