-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2016-aisiais užfiksuota mažiausiai tragiškai pasibaigusių gaisrų per 25 metus

Pernai Lietuvoje kilo daugiau nei 10 tūkst. gaisrų, juose žuvo 102 žmonės, tačiau tai pats mažiausias per 25 metus žuvusiųjų gaisruose skaičius, praneša Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD).
Sekmadienį gaisras kilo Mertinų name Vilniuje
Asociatyvi iliustracija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pernai šalyje kilo 12 gaisrų, kuriuose žuvo po 2 šalies gyventojus, o 4 gaisrai iš karto nusinešė po tris žmonių gyvybes. Miestuose praėjusiais metais žuvo 38 gyventojai, o miesteliuose ir kaimo vietovėse – 64.

12 žmonių žuvo Kaune, 9 – Vilniuje, 8 – Vilniaus rajone, 6 – Šalčininkų rajone, po 5 – Alytaus, Varėnos ir Kėdainių rajonuose, po 4 – Prienų, Anykščių ir Panevėžio rajonuose bei Šiaulių mieste.

31 gyventojas žuvo dėl neatsargus rūkymo (užpernai dėl šios priežasties žuvo 43 žmonės), 30 – dėl neatsargaus žmogaus elgesio su ugnimi (26), 11 – dėl pašalinio ugnies šaltinio (12), 9 – dėl krosnių, židinių bei dūmtraukių įrengimo ir eksploatavimo reikalavimų pažeidimų bei gedimų (11), 8 – dėl elektros įrenginių, prietaisų, elektros instaliacijos gedimų (16).

4 žmonės žuvo dėl elektros įrangos įrengimo ir eksploatavimo taisyklių pažeidimų (5), 3 – dėl vaikų išdykavimo su ugnimi, 2 – dėl dujų, žibalinių, benzininių įrenginių, prietaisų eksploatavimo pažeidimų, po 1 – dėl padegimų bei dėl savaiminio medžiagų užsidegimo ir 2 – dėl kitų priežasčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius