Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

22-ejų metų kaunietis nuteistas 9 kartą – kompiuterio pardavėją apgavo įbrukęs suvenyrinius eurus

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmai paskelbė nuosprendį 22-iejų Daliui Kšivickui, kuris apgaule įgijo svetimą turtą – kompiuterį, panaudojęs netikrus pinigus. Tai jau devintas šio jauno vyro teistumas.
Netikri pinigai
Netikri pinigai / Asociatyvi nuotr. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip pranešimu spaudai informuoja Kauno apylinkės teismas, byloje nustatyta, kad Dalius Kšivickas tiksliai nenustatytu ikiteisminio tyrimo metu, ne vėliau kaip 2020 metų gegužės 13 dieną 19.30 valandą, iš anksto žinodamas ir turėdamas tikslą apgaule savo naudai įgyti svetimą turtą, susisiekė su „Facebook“ platformoje parduodamo kompiuterio savininku per „Messenger“ programėlę ir susitarė, kad iš jo nupirks kompiuterį „Dell“ už 300 eurų.

Nurodytu laiku atvykęs pas Kauno rajone gyvenantį asmenį į kiemą, pasinaudodamas pardavėjo amžiumi ir pasitikėjimu, įsigijo iš jo kompiuterį, imituodamas pirkimą ir paduodamas jam tris netikras kupiūras po 100 eurų, ant kurių atspausdintas tekstas „100 EURO Prop copy“.

D.K. visiškai pripažino savo kaltę ir nurodė, kad pamatęs „Facebook“ esantį skelbimą, panoro įsigyti kompiuterį už netikrus pinigus.

Teismas, įvertinęs byloje esančius įrodymus, konstatavo, kad už perkamą kompiuterį sumokėdamas netikrus pinigus, D.Kšivickas jį pardavusio asmens atžvilgiu panaudojo apgaulę. Ši apgaulė buvo esminė asmens apsisprendimui parduoti kompiuterį.

„Įrodymai leidžia daryti išvadą, kad Kšivickas suvokė, jog už parduodamą kompiuterį atsiskaitydamas netikrais pinigais užvaldys svetimą turtą ir to siekė, veikė tiesiogine tyčia“, – konstatavo teismas.

Teismas pripažino vaikino atsakomybę lengvinančiomis aplinkybėmis jo prisipažinimą bei turtinės žalos atlyginimą. Tačiau jo atsakomybę sunkina tai, kad D.Kšivickas yra recidyvistas.

Skirdamas bausmę, teismas atsižvelgė į teisiamojo padarytos nusikalstamos veikos pavojingumo laipsnį, kaltės formą ir rūšį, padarytos nusikalstamos veikos motyvus ir tikslus, nusikalstamos veikos stadiją, kaltininko asmenybę, atsakomybę lengvinančias ir sunkinančias aplinkybes, nusikalstama veika padarytą žalą.

„Vertinant Kšivicko asmenybę pažymėtina, kad jis, būdamas jauno amžiaus, teisiamas devintą kartą, naują tyčinį nusikaltimą padarė turėdamas neišnykusį ir įstatymų nustatyta tvarka nepanaikintą teistumą. Kaltinamasis 6 kartus baustas administracine tvarka, turi galiojančią nuobaudą. Kšivickas nevedęs, nedirba, šiuo metu atlieka laisvės atėmimo bausmę“, – rašoma nuosprendyje.

Pripažinus D.Kšivicką kaltu, vasario 1-ąją jam skirta galutinė subendrinta vienų metų laisvės atėmimo bausmė, ją atliekant pataisos įstaigoje.

Nuosprendis per 20 (dvidešimt) dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui, skundą paduodant per Kauno apylinkės teismo Kauno rūmus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius