Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

23 kartus teistas kalinys vestuvių už grotų proga paprašė sužadėtinės įnešti heroino

Kauno apygardos prokuratūros prokuroras teismui su kaltinamuoju aktu perdavė bylą dėl pasikėsinimo į kalėjimą pernešti didelį kiekį heroino. Narkotikais savo 23 kartus teistą sužadėtinį aprūpinti planavo 15 kartų teista moteris. Heroino perdavimas turėjo įvykti jų vestuvių pataisos namuose proga.
Marijampolės pataisos namai
Marijampolės kalėjimas/ Asociatyvi nuotr. / KD archyvo nuotr.

Bylos duomenimis, anksčiau 15 kartų teista kaltinamoji V.G., gavusi 23 kartus teisto, kalėjime bausmę atliekančio A.G. prašymą į kalėjimą pernešti narkotines medžiagas, 2022 metų lapkričio 25 dieną pasikėsino iš A.S. įgyti labai didelį kiekį narkotinių medžiagų – daugiau nei 15 gramų heroino.

Kaip pranešimu spaudai informuoja Kauno apygardos prokuratūra, įtariama, kad kaltinamoji su įsigytomis narkotinėmis medžiagomis planavo patekti į Marijampolės kalėjimą, kur turėjo įvykti jos ir čia bausmę atliekančio A.G. vestuvės.

Kaltinamoji šios nusikalstamos veikos nebaigė, nes jai susitikus su A.S., pareigūnai narkotines medžiagas kratos metu rado ir paėmė iš jo liemenės kišenės. Šių medžiagų užsakovei jis nespėjo perduoti.

A.G. ir V.G. kaltinami dėl pasikėsinimo neteisėtai disponuoti narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba dėl neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu (Baudžiamojo kodekso 22 str. 1 d., 260 str. 3 d.), o A.S. kaltinamas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti (Baudžiamojo kodekso 260 str. 3 d.).

Byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Marius Venskūnas. Ikiteisminį tyrimą atliko Kalėjimų tarnybos Kriminalinės žvalgybos valdybos ikiteisminio tyrimo skyriaus pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius