-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

23 metų kupiškėnas nuteistas vienerių metų laisvės atėmimu už traktoriumi sukeltą avariją, kurios metu buvo sužaloti trys žmonės

Panevėžio apygardos prokuratūros Kupiškio rajono apylinkės prokurorų perduotą nusikaltimų transporto eismo saugumui baudžiamąją bylą išnagrinėjęs teismas dėl eismo įvykio, kurio metu buvo sužaloti trys jauni žmonės – automobilio keleiviai, kaltu pripažino traktorių vairavusį 23 metų kupiškėną A. Š. ir nuteisė vienerių metų laisvės atėmimu, bausmės vykdymas atidėtas vieneriems metams trims mėnesiams.
Žemės ūkis
Traktorius. Asociatyvi iliustracija / Audriaus Bagdono/BFL nuotr.

Panevėžio apygardos prokuratūros pranešime spaudai teigiama, kad nuteistajam paskirta baudžiamojo poveikio priemonė – uždrausta vienerius metus keturis mėnesius vairuoti kelių transporto priemones. Valstybinį kaltinimą nagrinėjant bylą teisme palaikiusi Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorė Virginija Kliaugienė teigia, kad teisminio bylos nagrinėjimo metu ištirtų įrodymų visuma neginčytinai įrodyta, jog traktorių vairavęs kaltinamasis pažeidė kelių eismo taisyklių reikalavimą, dėl ko eismo įvykio metu vienam keleiviui sveikata buvo sutrikdyta nežymiai, kitam – nesunkiai, ypač sunkius sužalojimus patyrė kartu su jais vykusi mergina.

Pernai liepos 11 d. Kupiškio rajono Alizavos seniūnijos Laičių kaimo gyventojas A.Š., su žemės ūkio bendrovės traktoriumi „Belarus“ ir priekaba vežęs pasėlių laistymui vandenį, išvažiuodamas iš šalutinio kelio į pagrindinį ir nelygiareikšmių kelių sankryžoje sukdamas į kairę nepraleido pagrindiniu keliu iš Alizavos miestelio į Martinonių kaimą važiavusio automobilio ,,VW Golf“. Eismo įvykio metu automobilis susidūrė su traktoriumi ir nukentėjo trys keleiviai – du vyrai ir mergina.

Avarijos kaltininkas prisipažino pasielgęs neapdairiai, nuoširdžiai gailėjosi ir pagal galimybes savanoriškai padėjo atlyginti dalį turtinės žalos nukentėjusiesiems, nors pagal įstatymus jam tokia pareiga neatsiranda.

Teismas patenkino nukentėjusiųjų civilinius ieškinius, kuriuos turėtų atlyginti „Lietuvos draudimas“ ir Kupiškio rajono žemės ūkio bendrovė „Daukučiai“, kurioje dirbo traktorininkas.

Teismas pripažino, kad tarp kaltinamojo veikos ir eismo įvykio metu patirtų sužalojimų, yra tiesioginis priežastinis ryšys, todėl A. Š. veika buvo teisingai prokurorų kvalifikuota pagal Baudžiamojo kodekso 281 straipsnio 3 dalį.
 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius