Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​28 kartą nuteistam Edgarui Savickui – 19 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimas

Tauragės rajono apylinkės teismas anksčiau 27 kartus teistam 30 metų kaltinamajam Edgarui Savickui už apgaule savo naudai įgytą svetimą turtą ir neteisėtą disponavimą elektroninės mokėjimo priemonės duomenimis paskyrė galutinę 19 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, iš kurios 8 metus skyrė atlikti kalėjime, o likusius 11 metų 6 mėnesius – pataisos namuose. Tuo pačiu nuosprendžiu 20 metų kaltinamajai Robertai Balsytei, kuri veikos padarymo metu buvo nepilnametė ir anksčiau 4 kartus teista už analogiškas nusikalstamas veikas, už neteisėtą elektroninės mokėjimo priemonės duomenų panaudojimą skyrė galutinę 3 metų laisvės atėmimo bausmę, kurios vykdymą atidėjo 2 metams bei paskyrė auklėjamojo poveikio priemones.
Edgaras Savickas
Edgaras Savickas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaltinamieji Edgaras Savickas ir Roberta Balsytė savo kaltę dėl apgaule savo naudai įgyto svetimo turto, neteisėto disponavimo elektroninės mokėjimo priemonės duomenimis ir neteisėtą elektroninės mokėjimo priemonės duomenų panaudojimą pripažino visiškai, todėl byla buvo išnagrinėta supaprastinto proceso tvarka.

Kaltinamasis praeityje už analogiškas nusikalstamas veikas teistas du kartus, kaltinamoji – keturis. Skirdamas bausmes kaltinamiesiems, teismas atsižvelgė į tai, kad vyras jau teistas daugiau nei 20 kartų, veikos padarytos tyčiniais veiksmais.

Mergina teista 4 kartus, padarė vieną apysunkį nusikaltimą, nusikaltimo padarymo metu dar buvo nepilnametė, yra jauno amžiaus, moksleivė, dalį žalos atlygino. Nukentėjusiesiems iš kaltinamojo priteista 10 000 Lt nusikaltimu padarytai turtinei žalai atlyginti, iš kaltinamosios – 11 451,95 Lt.

E.Savickas šiuo metu atlieka laisvės atėmimo bausmes pagal kitus nuosprendžius, rašoma Tauragės rajono apylinkės teismo teisėjo padėjėjos Aistės Jurkšaitienės penktadienį paviešintame pranešime.

Tauragės rajono apylinkės teismo nuosprendis gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui per 20 dienų paduodant skundą per Tauragės rajono apylinkės teismą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius