-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

4 litrų variklis ir BMW numerių skaičiai 444 kelių ereliui nuo policijos pasprukti nepadėjo

Pamatęs policijos reidą Marijampolėje, vienas 29 metų vairuotojas bandė apsisukti ir sprukti. Tačiau girtas marijampolietis netrukus posūkyje nesuvaldė savo itin galingo BMW 540 ir pateko į avariją bei buvo sulaikytas.
Sulaikytas BMW
Sulaikytas BMW / LKPT nuotr.

Sekmadienį Lietuvos kelių policijos tarnybos (LKPT) pareigūnai vykdė specialią eismo saugumo priemonę Marijampolės apskrityje.

Reido metu buvo patikrinta apie 250 automobilių, išaiškinti 26 Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimai (tradiciškai KET reikalavimus pažeidžia kas dešimtas vairuotojas). 

Pareigūnai nubaudė aštuonis vairuotojus už neapdraustos transporto priemonės vairavimą. Nustatyti du vairuotojai, neturintys teisės vairuoti. Be to, nustatytas ir vienas neblaivus dviratininkas, jam užfiksuotas 1,30 promilės girtumas.

Reido metu, apie 15 val. 35 min. Marijampolės mieste, Vasaros gatvėje, LKPT pareigūnai pastebėjo automobilį BMW 540, kurio vairuotojas pamatęs tarnybinį automobilį, staigiai apsisuko ir dideliu greičiu pradėjo judėti priešinga kryptimi, bandę sprukti nuo pareigūnų. Įjungę tarnybinio automobilio švyturėlius ir garso signalą pareigūnai persekiojo BMW, paženklinta trimis ketvirtukais.

LKPT nuotr./Sulaikytas BMW
LKPT nuotr./Sulaikytas BMW

Važiuodamas dideliu greičiu BMW sankryžoje su Gamyklų g. suko į kairę pusę, nesuvaldė automobilio, nuvažiavo nuo kelio, užvažiavo ant kelkraščio bortelio, žalios vejos bei atsitrenkė į kelio ženklą,  jį nuvertė ir apgadino – be abejo, sudaužė ir vairuojamą automobilį.

Nustatyta, kad automobilį BMW 540 vairavo 29 metų marijampolietis. Pareigūnams bendraujant su vairuotoju buvo juntamas stiprus alkoholio kvapas, minėto asmens judesiai buvo nekoordinuoti, kalba nerišli. Patikrinus vairuotoją alkoholio kiekio matuokliu nustatytas lengvas girtumo laipsnis (1,20 prom.).

Vairuotojui gresia tūkstantinė bauda ir teisės vairuoti atėmimas, kurią galės atgauti tik po papildomų mokymų ir egzaminų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius