-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

412 kietojo kuro pirkėjų apgavęs Karolis Šimkus pasigailėjimo nesulaukė

Vilniaus miesto apylinkės teismas yra nuteisęs, o Vilniaus apygardos teismas dabar patvirtino, kad sukčiavimu, aplaidžiu apskaitos tvarkymu ir neteisėtos įmonės veikla kaltintas Karolis Šimkus padarė jam inkriminuotus nusikaltimus. Nuo šio nuteistojo, vien oficialiais bylos duomenimis, nukentėjo 412 asmenų. Teismas K.Šimkui yra paskyręs 3 metų ir 8 mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Nuosprendis įsiteisėjo – nuteistajam metas keliauti už grotų.
„Verslas nuo nulio“ kūrėjas Karolis Šimkus stojo prieš teismą
„Verslas nuo nulio“ kūrėjas Karolis Šimkus teisme / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Verslo nuo nulio mokęs, bet teisėsaugos nemalonę už klientų apgaules užsitraukęs Karolis Šimkus galutinai pripažintas nusikaltusiu.

Po to, kai 2017 m. vasaros pradžioje šiam verslininku prisistatančiam vyrui nuosprendį paskelbė Vilniaus miesto apylinkės teismas, nuteistasis pasinaudojo teise pateikti skundą aukštesnės instancijos teisėjams. Tačiau nieko nepešė – šį antradienį apeliacine tvarka K.Šimkaus baudžiamąją bylą išnagrinėjusi Vilniaus apygardos teismo trijų teisėjų kolegija patvirtino pirminį verdiktą.

Atmetus apeliaciją, nuosprendis su realia laisvės atėmimo bausme įsiteisėjo iškart – tai reiškia, kad netrukus už K.Šimkaus nugaros turėtų užsitrenkti pataisos namų durys. Pastaruoju metu K.Šimkus Vilniuje dirbo taksi vairuotoju.

2016 m. liepos 15 d. išsamų pasakojimą apie tai, kaip giliai į savo abejotinus verslus yra įklimpęs K.Šimkus, yra pateikęs portalo 15min Tyrimų skyrius.

Ikiteisminis tyrimas dėl Karolio Šimkaus veiklos
Ikiteisminis tyrimas dėl Karolio Šimkaus veiklos

Verslininku prisistatantis K.Šimkus apgaudinėjo žmones, norinčius pirkti kietojo kuro.

Teismai yra nustatę, kad 2013–2014 metais, būdamas kelių įmonių direktoriumi, internetiniuose portaluose jis skelbė apie prekybą malkomis, medžio granulėmis ir medžio briketais.

VIDEO: Nuo verslo iki nulio: kas yra Karolis Šimkus, feisbuke siūlantis verslo mokymus?

Neturėdamas pardavimams pakankamo kiekio prekių, teikė klaidinančią informaciją darbuotojams ir klientams, kad prekes turi ir jas pristatys nustatytais terminais, nurodydavo žemesnes nei rinkoje esančias kainas, siūlydavo užsisakyti nuolaidų korteles, kurias įsigijus būtų taikomos dar mažesnės kainos.

Karolio Šimkaus verslai
Karolio Šimkaus verslai

Imituodamas ūkinę-komercinę veiklą, jis pritraukė didelį kiekį pirkėjų, pateikė pirkėjams elektroniniu paštu PVM sąskaitas faktūras.

Tokiu būdu K.Šimkus savo naudai įgijo 211 508,35 eurų vertės svetimą turtą. Nuteistasis palengvino savo dalią šiame procese, pripažindamas jam pateiktus kaltinimus.

VIDEO: „Verslas nuo nulio“ kūrėjas Karolis Šimkus stojo prieš teismą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius