Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 parų maratonas ugniagesiams: Vėlinių savaitgalis jiems dvelkė labiau dūmais nei ramybe

Turi autonominį dūmų detektorių – spėsi išsigelbėti, remiantis konkrečiu sėkmingu pavyzdžių, žada Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) prie Vidaus reikalų ministerijos.
Įvykio vietoje
Asociatyvi iliustracija / PAGD nuotr.

Per penkias ilgojo savaitgalio dienas ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 135 gaisrų ir atliko 133 gelbėjimo darbus. Gaisrų metu buvo traumuoti 3 žmonės. Žūčių gaisruose buvo išvengta, nes gyventojus ne kartą išgelbėjo autonominiai dūmų detektoriai.

Vėlinių vakare, apie 21 val., buvo pranešta apie gaisrą Raseinių rajone, Girkalnio seniūnijoje, Naukaimio kaime. Atvykus ugniagesiams, gyvenamasis namas degė atvira liepsna. Paaiškėjo, kad kilus gaisrui pradėjo veikti dūmų detektorius ir šiame name gyvenantis regėjimo negalią turintis gyventojas į lauką išėjo pats dar iki atvykstant ugniagesiams.

Kilus gaisrui Naukaimyje pradėjo veikti dūmų detektorius ir šiame name gyvenantis regėjimo negalią turintis vyras į lauką išėjo pats.

Gaisro metu sudegė ir buvo nuardyta 20 kv. m stogo, išdegė du kambariai, sudegė juose buvę baldai ir kiti daiktai. Ugniagesiai iš pastato išnešė dujų balioną.

Spalio 29 d., 9.18 val., buvo gautas pranešimas, kad Kazlų Rūdoje, gyvenamajame name, įvyko sprogimas, matyti dūmai ir liepsna. Atvykus ugniagesiams, medinis namas jau buvo apimtas liepsnų. Gaisro metu įvairių kūno nudegimų patyrė jame gyvenantis žmogus. Po greitosios pagalbos medikų apžiūros jis buvo išvežtas į ligoninę.

Spalio 30 d., 8.37 val., Marijampolėje, Gedimino gatvėje, degė greitojo maisto ruošai skirtas furgonas „Peugeot Boxer“. Gaisro metu veidą ir rankas apdegė darbuotoja. Nukentėjusioji buvo perduota greitosios pagalbos medikams ir išvežta į gydymo įstaigą. Furgono viduje apdegė spintelė, apsilydė lempos, įrankiai bei indai.

Marijampolėje, Gedimino gatvėje, degė greitojo maisto ruošai skirtas furgonas.

Tą pačią dieną, 13.14 val., pranešta apie gaisrą Skuodo rajone, Mosėdžio seniūnijoje, Šatraminių kaime esančiame daugiabučiame name. Pro antrojo aukšto langus virto dūmai, viename iš butų prie krosnies degė sukrautos malkos. Paaiškėjo, kad bandydamas užkurti krosnį gyventojas įpylė degaus skysčio. Kilus gaisrui, vyras patyrė galvos bei rankų nudegimų. Greitosios pagalbos medikai pagalbą jam suteikė vietoje. Gaisro metu kambaryje apdegė ir dalis grindų. Bute buvo įrengti dūmų detektoriai.

Spalio 29 d. vakare Vilniuje, Gedimino prospekte esančiame prekybos centre, iš po pakabinamų lubų veržėsi dūmai.

Šalia esančioje pagalbinėje patalpoje, elektros skydinėje, degė elektros instaliacijos laidai. Gaisro metu apdegė šviestuvas, apsilydė oro kondicionierius, aprūko pagalbinės patalpos ir prekybos salė. Kilus gaisrui pradėjo veikti dūmų detektorius.

Vilniuje, Gedimino prospekte esančiame prekybos centre, iš po pakabinamų lubų veržėsi dūmai.

Lapkričio 1 d., 19.06 val., buvo gautas pranešimas apie gaisrą Vilniuje, Ozo gatvėje esančiame prekybos centre „Ermitažas“. Atvykus ugniagesiams, iš pastato veržėsi dūmai, parduotuvės administracinėse patalpose atvira liepsna degė kompiuteris. Gaisras buvo užgesintas rankiniu gesintuvu. Jo metu aprūko patalpos sienos, apdegė elektros instaliacija.

Lapkričio 2 d., 16.32 val., pranešta, kad iš Palangoje, Birutės alėjoje esančio muzikos klubo „Vandenis“ veržiasi dūmai. Pagalbinėje patalpoje degė elektros skydinė. Atvykus ugniagesiams, darbuotojai iš patalpų buvo išėję, lankytojų nebuvo. Gaisro metu apdegė elektros skydinė, elektros laidai, aprūko patalpos.

Iš Palangoje, Birutės alėjoje esančio muzikos klubo „Vandenis“, veržėsi dūmai: degė skydinė.

Lapkričio 1 d., 17.22 val., gautas pranešimas, kad Kėdainių rajone, Josvainių seniūnijoje, Sviliukų kaime, automobilis „Audi A3“ apvirto ant stogo ir yra iki pusės apsemtas vandenyje. Viduje buvusį žmogų ugniagesiai išlaisvino ir perdavė greitosios pagalbos medikams. Gelbėtojai ištraukė ir automobilį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius