Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

500 eurų iš girto vairuotojo paėmusiems Vilniaus patruliams – „kosminio“ dydžio baudos

Vilniaus apygardos teismas pirmadienį tūkstantinėmis baudomis nubaudė du kelių policininkus, kurie iš, kaip įtariama, neblaivaus „Lexus“ vairuotojo paėmė 500 eurų kyšį.
Per naktinį reidą Vilniuje įkliuvo neblaivi dviratininkė
Asociatyvi iliustracija / Viktorijos Savickos nuotr.

Kyšio byloje nuteisti ir policininkai, ir vairuotojas.

Už kyšininkavimą nuteistas buvęs Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos patrulis Donatas Krasauskas turės mokėti 6 402 eurų baudą, jo kolegai Artūrui Aliukui skirta 7 532 eurų bauda. Iš policininkų valstybės naudai konfiskuota suma, atitinkanti jų paimtą kyšį.

A.Aliukas savo noru yra palikęs tarnybą. D.Krasauskas yra laikinai perkeltas dirbti vyriausiuoju policijos patruliu į Trakų rajono policijos komisariatą.

Kaip įtariama, neblaivus vairavęs ir policininkus papirkęs Lentvario gyventojas Algirdas Jakonis turės mokėti 5 649 eurų baudą.

Nuosprendyje rašoma, kad naują nusikaltimą vyras padarė neišnykus ankstesniam teistumui. 2013 metais tas pats Vilniaus apygardos teismas jam skyrė penkerių metų laisvės atėmimo bausmę už merginos išžaginimą su bendrininkais ir seksualinį prievartavimą. Iš viso vyras anksčiau buvo teistas aštuonis kartus.

Pasak teisėjos, visi vyrai padarė sunkius nusikaltimus, bausmė skirta atsižvelgus į kiekvieno veiksmų apimtį. Iki tol policininkai buvo charakterizuojami teigiamai, neturėjo tarnybinių nuobaudų.

„Teismas nustatė, kad A.Jakonis davė 500 eurų kyšį valstybės tarnautojams už jų neteisėtą neveikimą vykdant jų įgaliojimus, o A.Aliukas ir D.Krasauskas provokavo duoti kyšį už neteisėtą neveikimą ir kyšį priėmė. Nustatyta ir priežastis – A.Jakonio nepatraukimas atsakomybėn dėl pastarojo važiavimo esant neblaiviam“, – sakė teisėja Jurgita Mačionytė.

Įtarę, kad Trakų rajono Lentvario gyventojas A.Jakonis automobilį „Lexus RX 300“ vairuoja neblaivus, policininkai jį sustabdė 2016 metų lapkričio 23-iosios paryčiais Vilniuje, Oslo gatvėje. Vyrai kalbėjosi, kad viskas gali brangiai kainuoti, jeigu bus atimtas vairuotojo pažymėjimas.

„Ką gali pasiūlyti?“ – vairuotojo paklausė A.Aliukas. Šis pasiūlė 500 eurų kyšį. Nors tokių pinigų vairuotojas neturėjo, juos pasiskolino iš sūnėno.

A.Jakonis kaltę pripažino visiškai. Jis teisme sakė, kad tądien su draugais buvo kazino, ten išgėrė vieną ar du bokalus alaus. Važiuojant namo, priešais Lazdynų ligoninę jį sustabdė policijos pareigūnas, paprašė dokumentų, pasakė, kad jaučia kvapą, kad jis turbūt neblaivus. Nenorėdamas rizikuoti ir pūsti į alkoholio tikrintuvą, paklausė pareigūno gal galima susitarti.

Teismo nuosprendyje rašoma, kad vaizdo įrašo iš tarnybinio policijos automobilio medžiaga patvirtina, jog abu pareigūnai, aiškiai suvokė, kokie turi būti jų, kaip policijos pareigūnų, veiksmai tokioje situacijoje, aiškinantis galėjusį būti padarytą pažeidimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius