Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

56,7 km/val. viršijusiam greitį čekui skirta tūkstančio litų bauda

Trakų rajono apylinkės teismas 2012 m. vasario 20 d. čekui H.J.H. skyrė administracinę nuobaudą už leistino greičio viršijimą daugiau nei 50 kilometrų per valandą.
Trakų rajono apylinkės teismas
Trakų rajono apylinkės teismas / Trakų rajono apylinkės teismo nuotr.

Išnagrinėjus administracinio teisės pažeidimo bylą nustatyta, kad H.J.H. 2012 m. vasario 3 d., apie 17 val. 15 min., kelio Vilnius-Prienai-Marijampolė 38-ajame kilometre važiavo 146,7 km/h greičiu, kai leistinas greitis yra 90 km/h ir tokiu būdu viršijo leistiną greitį 56,7 km/h.

Teismas konstatavo, kad tokiais savo veiksmais H.J.H. pažeidė Kelių eismo taisyklių 136.1 punkto reikalavimus ir tuo padarė administracinį teisės pažeidimą, numatytą Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 124 straipsnio 6 dalyje.

H.J.H. teismo posėdyje paaiškino, kad važiuodamas pamatė ant važiuojamosios kelio dalies gulintį neblaivų vyrą, kurį sustojęs patraukė į šalikelę. Sustojęs padėti gulinčiam žmogui jis sugaišo 10-15 minučių, todėl vėlavo į lėktuvą ir skubėdamas į oro uostą viršijo leistiną greitį.

Teismas, atsižvelgdamas į tai, kad pažeidėjas prisipažino padaręs pažeidimą ir gailėjosi dėl jo, skyrė H.J.H. minimalią įstatymo numatytą administracinę nuobaudą – vieno tūkstančio litų baudą su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu vienam mėnesiui.

Šis teismo nutarimas per 20 dienų gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius