Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

58 gaisrininkų iškvietimai: tik Naujųjų rytą gelbėtojai atsikvėpė, kad nelaimių išvengta

„Intensyvi, bet palyginti rami“, – taip praėjusios Naujųjų metų nakties tarnybą 15min apibūdino PAGD Situacijų koordinavimo skyriaus (SKS) budėtojas. Pranešimų apie gaisrus ir kitus įvykius ugniagesiai sulaukė daug, tačiau žmonės „karštose“ nelaimėse rimčiau nenukentėjo, o ir didelės žalos ugnis gyventojams 2022 m. dar nepridarė.
Asociatyvi iliustracija
Asociatyvi iliustracija / 15min archyvo nuotraukų koliažas

Pasak budėjusio SKS pareigūno, Naujųjų metų naktį iš viso buvo užregistruoti 58 iškvietimai, pusšimtis iš kurių buvo pirotechnikos degimo atvejai ir laužai. Į gyvenamuosius pastatus ar kitus objektus, kur įsižiebęs gaisras būtų itin pavojingas, masiškai sprogdinta pirotechnika šįmet nepataikė. Daugiausiai liepsnos talžė antžeminius ir net dalinai po žemė įrengtus įvairių komunalinių atliekų bei antrinių žaliavų surinkimo konteinerius.

Taip pat šeštadienio naktį gelbėtojų pagalbos prašyta likviduojant kelių eismo įvykių padarinius, tačiau prispaustų žmonių vaduoti neprireikė: gaisrininkai avarijų vietose padėjo ištraukti į važiuojamąją dalį transporto priemones, pasirūpino neutralizuoti aplinką užteršusius techninius skysčius.

„Žodžiu, naktis buvo intensyvi, bet palyginti rami, saugi“, – apibendrino PAGD budėtojas.

Žūčių gaisruose per Naujuosius metus dažniausiai pavyksta išvengti. Išimtis buvo 2018-ųjų sausio 1-ąją.

Išvakarėse ugniagesiai gelbėtojai viešai įspėjo gyventojus, kad švęsdami nepamirštų pasirūpinti savo ir kitų saugumu.

Naujųjų metų švenčių ugniagesiai gelbėtojai kasmet laukia su nerimu, nebuvo slepiama Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) atstovų paviešintame pranešime.

Kaip rodo Departamento statistikos duomenys, per penkerius metus (2016 – 2021 m.) sausio 1-ąją šalyje buvo kilę 308 gaisrai. Daugiausia jų kilo 2020-aisiais, kai ugniagesiams teko gesinti 107 gaisrus. Beje, 2021 m. sausio 1-ąją kilo 43 gaisrai.

Laimė, žūčių gaisruose per Naujuosius metus dažniausiai pavyksta išvengti. Kita vertus, iki šiol tenka prisiminti, kaip 2018 m. sausio 1-osios rytą Kaišiadorių rajone ugnis pasiglemžė moters gyvybę. Ugniagesiams buvo pranešta, kad iš dviejų aukštų mūrinio pastato rūksta dūmai. Atvykę ugniagesiai rado degantį stalą ir dūmuose skendinčius kambarius. Moters gyvybės išgelbėti nepavyko.

Statistikos duomenimis, per penkerius metus sausio 1-ąją gaisrų metu 6 gyventojai buvo traumuoti. O 2017 m. metais ugniagesių dėka pavyko išgelbėti penkių žmonių gyvybes.

Kaip rodo penkerių metų statistika, daugiausia gelbėjimo darbų pirmąją sausio parą ugniagesiams gelbėtojams teko atlikti 2019 m. Į juos buvo skubėta 43 kartus.

Artėjant Naujiesiems metams, ugniagesiai gelbėtojai įspėjo gyventojus, kad švęsdami nepamirštų pasirūpinti savo ir kitų saugumu.

Kilus gaisrui, kaip visada, žinoma reikia kuo skubiau skambinti telefonu 112. Ugniagesiai pataria niekuomet nedelsti, kuo greičiau išeiti iš buto ar namo, kuriame kilo gaisras, o išeinant būtinai uždaryti duris, be to, negrįžti atgal gelbėti turto. Jokiu būdu nesinaudoti liftu, o leistis laiptais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje