Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kvapą gniaužiančios nelegalios pramogos virto baudomis

Už nelegalų „driftingo“ organizavimą Mokesčių inspekcija grasina bauda iki 3 tūkst. litų, automobilio ir gautų pajamų konfiskavimu.
Driftingas
Driftingas / Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr.
Temos: 1 Mokesčiai

Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Vilniaus AVMI) informuoja, jog nustatė asmenį, teikusį nelegalias ekstremalaus pasivažinėjimo paslaugas, neturint licencijos šiai veiklai.

Pareigūnai interneto tinklalapyje nurodytu elektroniniu adresu susitarė dėl ekstremalaus pasivažinėjimo, vadinamojo driftingo. Už kelių minučių pramogą vienoje iš automobilių stovėjimo aikštelių adrenalino mėgėjais apsimetę mokesčių inspektoriai sumokėjo po 50 litų, tačiau jokių apskaitos dokumentų negavo.

Tikrinant vairuotojas jų ir neturėjo, tačiau paaiškino, kad visiems ankstesniems klientams išrašęs kasos pajamų orderius, o pageidaujantiems – ir sąskaitas-faktūras.

Vairuotojas neturi ir licencijos, leidžiančios lengvaisiais automobiliais keleivius vežti užsakomaisiais reisais. Jis savo veiklą traktuoja kaip pramogą. Ekstremaliai keleivius vežti pritaikytas automobilis Nissan 200 NX priklauso jam, tačiau pagal panaudos sutartį perduotas įmonei, kurios vadovas yra  jis pats. Įmonės vardu pirktų degalų, detalių ar kitų sąnaudų buhalterinėje apskaitoje neužfiksuota.

Už neteisėtą vertimąsi komercine veikla neturint licencijos ekstremalui surašytas Administracinių teisių pažeidimų protokolas. Už padarytus pažeidimus jam gresia automobilio ir gautų pajamų iš neteisėtos veiklos konfiskavimas bei iki 3 tūkst. litų bauda. Administracinė byla perduota nagrinėti teismui.

„Bet kuri ūkinė komercinė veikla, nepriklausomai nuo jos pobūdžio, – sakė Vilniaus AVMI viršininko pavaduotojas Mindaugas Almantas, – privalo būti legali ir turi būti mokami mokesčiai, kaip to reikalauja Lietuvos Respublikos įstatymai ir teisės aktai."

Valstybinė mokesčių inspekcija primena, kad norintieji įteisinti savo veiklą, gauti konsultacijų visais mokesčių klausimais ar užsiregistruoti į nemokamas žodines konsultacijas ir seminarus gali skambinti nemokamu Mokesčių informacijos centro telefonu 1882.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius