Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vilniaus rajone du banditai įžūliai apiplėšė aštuoniasdešimtmečių sutuoktinių porą (papildyta 20.49 val.)

Du kaukėti nusikaltėliai naktį iš sekmadienio į pirmadienį apiplėšė pensininkus sutuoktinius. Nukentėję senukai beveik visą naktį pragulėjo surišti, tik pirmadienį iš ryto juos aptiko sūnus. Vėliau paaiškėjo, kad sutuoktinių pora galėjo tapti Vilniaus rajone pradėjusios siausti gaujos aukomis. Per nepilną parą rajone buvo užpulti dar keli namai.
Temos: 1 Banditai

Pirminiais duomenimis, naktį iš sekmadienio į pirmadienį apie 3 val. Vilniaus r., Skrudėnų kaime, į namą išlaužę duris įsiveržė du kaukėti nusikaltėliai.

Banditai namo šeimininkus - aštuoniasdešimtmečių pensininkų sutuoktinių porą - surišo, o namą apvertė aukštyn kojomis.

Iš surištų senukų nusikaltėliai reikalavo pinigų. Sutuoktiniai turėjo kelis litus, kuriuos banditams ir siūlė, tačiau šie kažkodėl pensininkų santaupų nepalietė.

Policiją apie įvykį maždaug 8 val. ryto informavo namo šeimininkų sūnus, kuris ir rado surištus ir išsigandusius sutuoktinius.


Žiūrėti didesnį žemėlapio vaizdą

Kas pagrobta iš namo, kol kas neaišku. Į įvykio vietą išvyko policijos ekspertai, kurie surinko banditų paliktus įkalčius.

Įvykio aplinkybes aiškinasi Vilniaus rajono policija.

Papildyta 17.56 val.: Aiškėja, kad naktį iš sekmadienio į pirmadienį šis įžūlus apiplėšimas nebuvo vienintelis. Apie vidurnaktį Grigaičių kaime į nuosavą namą įsiveržė trys banditai.

Nusikaltėliai grasindami šeimininkui susidorojimu, iš jo namo pagrobė suvirinimo aparatą ir televizorių.

Apiplėštas vyriškis į policiją kreipėsi tik maždaug 12 val. dienos.


Žiūrėti didesnį žemėlapio vaizdą

Ar abu nusikaltimus įvykdė tie patys asmenys, kol kas nežinoma.

Papildyta 20.49 val.: Šiek tiek prieš 20.30 val. Vilniaus rajono policiją pasiekė pranešimas apie dar vieną užpultą namą. Pirmadienio vakarą trys kaukėti nusikaltėliai įsiveržė į privatų namą Grigaičių kaime, kuriame prieš nepilną parą vienas gyventojas jau buvo apiplėštas.

Pirminiais duomenimis, namo šeimininkas pats atidarė duris, kai į jas kažkas pasibeldė. Tuo metu name dar buvo šeimininko anūkė.

Trys nusikaltėliai įsiveržę į namą iš karto pradėjo mušti šeimininką. Užpultiems žmonėms pasirodė, kad banditai ginkluoti pistoletu.

Kol nusikaltėliai talžė senelį, anūkė spėjo iššokti pro langą ir pradėjo šauktis pagalbos, paskambino į policiją. Išsigandę nusikaltėliai spruko lauk nieko nepagrobę.

Pasak liudytojų, nusikaltėliai paspruko automobiliu. Todėl gausios policijos pajėgos iš karto pradėjo blokuoti aplinkinius kelius, pagalbos kreiptasi ir į sostinės policiją, kad Vilniaus patruliai blokuotų kelius vedančius į Naująją Vilnią.


Žiūrėti didesnį žemėlapio vaizdą

Keliuose aplink Grigaičių kaimą pradėti tikrinti visi iš eilės pravažiuojantys automobiliai. Šis apiplėšimas policijai sukėlė nerimo, kadangi tai buvo jau trečias nusikaltimas per vieną parą, įvykdytas panašiomis aplinkybėmis. Ir antras, per nepilną parą įvykdytas tame pačiame kaime.

Policija kol kas negali nei atmesti, nei patvirtinti galimybės, kad visi trys apiplėšimai - tos pačios gaujos darbas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius