Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Apie 200 km/val. greičiu nuo Šeškinės kalno lėkęs S klasės „Mercedes“ nuskriejo į statybvietę (nuotraukos, video)

Iš automobilio su angliškais numeriais ir vairu dešinėje pusėje vidurnaktį medikai traukė keturis sužalotus vaikinus.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Sekmadienį prieš vidurnaktį, apie 23.45 val., sostinės Ukmergės gatve nuo vadinamojo Šeškinės kalno milžinišku greičiu skriejo limuzino klasės sidabrinės spalvos Mercedes-Benz.

Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./Įvykio vietoje
Įvykio vietoje

„Važiavau apie 80 km/val., tai pro mane pralėkė kaip pro stovintį“, – vėliau minėjo vienas aplenktas vairuotojas.

Maždaug ties ta vieta, kur įrengtas greičio matuoklis, Mercedes vairuotojas dėl kol kas nežinomų priežasčių bandė staigiai stabdyti. 138 metrai – tokio ilgio stabdymo kelią avarijos vietoje užfiksavo kelių policijos pareigūnai. Kol greičio nenustatė ekspertai, spėliojama, kad jaunimas galėjo skrieti iki 200 km/val. greičiu.

Mercedes, kurio bent trys iš keturių padangų buvo skirtingos, o jų protektorius beveik plikas, trijų eismo juostų kelyje vienu momentu netgi išslydo į priešpriešinio eismo juostą. Maždaug ties padangų parduotuve mašiną užmetė dešinės pusės link. Apie 2 tonas sveriantis Mercedes užšoko ant šaligatvio, į šipulius sudaužė medinę tvorą ir įlėkė į statomo verslo centro duobę. Norėdami pamatyti avarijos nuotraukas, spauskite čia.

Pastebėjo apsaugininkai

Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./Įvykio vietoje
Įvykio vietoje

Mercedes atsidūrė 3-4 metrais žemiau gatvės lygio, savotiškame kanale tarp atraminės gelžbetonio sienos ir jau išlietų būsimojo pastato pamatų.

Sumaitotas automobilis liko gulėti ant šono. Vienas jo keleivių buvo užstrigęs – pro išdaužtą langą kyšojo galva, kūnu jis rėmėsi į statramstį. Vaikinas smarkiai kraujavo.

Kažkas iš keleivių buvo prisisegę saugos diržus, tačiau nė viena saugos pagalvė neiššovė.

Keliems mažiau sužeistiems ekipažo nariams pavyko išsivaduoti, jie blaškėsi aplink mašiną. Vaikinus pastebėjo objektą saugančios privačios firmos apsaugininkai. Teritorijoje gana tamsu, todėl apsaugos vyrai ne iš karto suprato, kad svečiai į statybvietę užsuko ne pėsti, o atskriejo prašmatniu mersedesu.

Policija ieškojo įkalčių

Į avarijos vietą atvyko medikai, visi keturi sužaloti, bet gyvi vaikinai skubiai išvežti į Vilniaus universitetinę greitosios pagalbos ligoninę. Apie jų būklę kol kas nepranešama.

Iš seno ir ne itin prižiūrėto, bet tvirto S klasės Mercedes liko tik metalo laužo krūva: išdužo visi stiklai, sumaitotos visos skardos. Dešinės pusės priekinis ratas buvo tiesiog išplėštas, o atsidarius bagažinės dangčiui, ant žemės atsidūrė ir atsarginis ratas.

Pareigūnams teko ilgai padirbėti įvykio vietoje.

VIDEO: Baigiama apžiūra, „Mercedes" atverčiamas ant ratų

Policininkai kruopščiai apžiūrinėjo mašinos liekanas, ieškodami keleivių dokumentų, kitų tyrimui vertingų įkalčių. Pareigūnams užkliuvo po variklio dangčiu esanti lentelė – svarstyta, ar transporto priemonės identifikaciniai numeriai negalėjo būti perkalti.

Po įvykio vietos apžiūros Mercedes užkeltas ant techninės pagalbos vežimėlio ir išvežtas į saugojimo aikštelę.

VIDEO: „Mercedes" išvežamas iš avarijos vietos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius