-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune nušautas teisėjas J.Furmanavičius (nuotraukos, papildyta 11.58 val.)

Kauno senamiestyje, V.Sladkevičiaus gatvėje, pirmadienį ryte nušautas Kauno apygardos teismo teisėjas.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pirminiais duomenimis, tai Jonas Furmanavičius. Vyras buvo mirtinai sužalotas, kai išėjo iš namo. Policija pranešimą apie nelaimę gavo maždaug 8.30 val. Šiuo metu įvykio vietoje dirba kriminalistai.

teismai.lt nuotr./Teisėjas Jonas Furmanavičius
teismai.lt nuotr./Teisėjas Jonas Furmanavičius

Papildyta 10.08 val.: J.Furmanavičius gimė 1962 m. Prienų r. Baigęs Stakliškių vidurinę mokyklą įstojo į Vilniaus universitetą ir 1985 m. baigė teisės studijas.

Iš pradžių J.Furmanavičius Kaune dirbo tardytoju, o 1996 m. rugsėjį tapo Kauno miesto apylinkės teismo teisėju. Nuo 2000 m. vasario iki 2002 m. birželio dirbo Kauno apygardos administracinio teismo teisėju, o nuo 2002 m. birželio iki dabar –  Kauno apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėju.

Pastaruoju metu vienas kaunietis J.Furmanavičių (taip pat ir vieną politiką) viešai kaltino mažametės mergaitės seksualiniu išnaudojimu. Oficialiai šie kaltinimai nebuvo patvirtinti.

Policija kol  kas neatskleidžia tiriamų versijų dėl teisėjo nužudymo, tačiau 15min.lt šaltiniai tvirtina, kad pareigūnai tikrina ir versiją, ar J.Furmanavičių kaltinęs vyras negali būti prisidėjęs prie nusikaltimo.

Papildyta 10.16 val.: Kauno policija praneša, kad teisėjo kūne aptiktos keturios šautinės žaizdos.

Pasak policijos, įtariama, kad šaudyta iš baltos spalvos seno  modelio VW Transporter markės autobusiuko, kurio priekyje ir šone buvo užrašas „Kauno keliai“, kairėje pusėje buvo geltonos spalvos švyturėlis.

Pareigūnai prašo atsiliepti piliečius, kurie matė, kuria kryptimi šis autobusiukas nuvažiavo, ar žino, kur jis buvo paliktas, ir nedelsiant paskambinti į Kauno policiją tel.   8-37 303 450  8-37 303 450   arba 112.

Tyrimą atlieka Kauno apskrities VPK.

Papildyta 10.33 val.:  Su Lietuvos radijo žurnalistais bendraudamas generalinio policijos komisaro pavaduotojas Visvaldas Račkauskas sakė, kad bus tikrinamos įvairios teisėjo nužudymo versijos. Kai kurios nėra susijusios su darbu.

Dėl įvykio V.Sladkevičiaus ir aplinkinės senamiesčio gatvės visiškai uždarytos.

Papildyta 11.10 val.: Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Kęstutis Betingis įvykio vietoje susirinkusiems žurnalistams sakė, jog šiuo metu yra išskirtos kelios pagrindinės teisėjo nužudymo versijos. Tačiau konkrečiau įvardyti jas atsisakė. Pasak jo, šiuo metu įtariamųjų dar nėra.

„Teisėjas J.Furmanavičius nušautas šįryt (pirmadienį – red. past.). Jo kūne rastas ne vienas šautinis sužalojimas. Apie šaunamąjį ginklą, iš kurio buvo paleisti šūviai, negaliu nieko pasakyti. Dar tiksliname“, – teigė generalinio prokuroro pavaduotojas. Pareigūnas patvirtino, jog mirtini šūviai į teisėją galėjo būti paleisti iš baltos spalvos seno modelio VW Transporter markės autobusiuko, kurio priekyje ir šone buvo užrašas „Kauno keliai“.

„Tačiau teigti, kad būtent iš šios transporto priemonės buvo padarytas nusikaltimas, dar negalime. Todėl ir prašome atsiliepti liudininkų, mačiusių šią transporto priemonę ir žinančią, kur ji gali būti dabar“, – sakė K.Betingis.

Kauno apygardos prokuratūros vadovas neslėpė, jog šis įvykis sukrėtė jį ir kolegas. „Pareigūnų nužudymai reti. Paskutinį tokį įvykį pamenu Panevėžyje. Tai sukrečia, nes mes, prokurorai, teisėjus gerai pažįstame, susitinkame teismo posėdžiuose. Kiek teko bendrauti man ir kolegoms su teisėju J.Furmanavičiumi, jis pasirodė žmogiškas, kvalifikuotas specialistas. Atsiliepimai apie jį tik geri“,  – teigė K.Betingis.

Papildyta 11.12 val.: Kauno policija patikslina, kad įtariamųjų mikroautobuso šonas yra įlenktas. Įlenkimas matomas kairėje pusėje ties vairuotojo durelėmis.

Nužudyto teisėjo kūnas iš įvykio vietos jau išvežtas. Tačiau policijos pareigūnai nusikaltimo vietoje dirba toliau, ekspertai renka įkalčius.

Papildyta 11.25 val.:  Teisėjo J.Furmanavičiaus karjeroje buvo ne viena didelio atgarsio visuomenėje sulaukusi byla. Viena žinomiausių – Kauno nusikalstamo pasaulio autoriteto Henriko Daktaro sūnaus Enriko Daktaro byla dėl kontrabandinių psichotropinių medžiagų laikymo ir gabenimo.

Pasak Kauno apygardos teismo atstovės spaudai Jūratės Dabašinskienės, pirmadienį J.Furmanavičiaus laukė trys baudžiamosios bylos.

„Pirmiausia 9 val. teisėjas turėjo nagrinėti bylą dėl priverčiamųjų medicinos priemonių pakeitimo kitomis įtariamajam. Kai prieš 9 val. nepasirodė teismo salėje, kolegos, su juo turėję nagrinėti bylą, laukė jo keletą minučių“, – sakė teismo atstovė.

Kolegos prisimena, kad teisėjo biografijoje buvo ir nelabai malonių įvykių. 2006 metų sausį J.Furmanavičius buvo sulaikytas neblaivus prie vairo. Kraujo tyrimai parodė, kad teisėjas vairavo itin stipriai apsvaigęs – jo kraujyje rasta 2,57 promilės alkoholio. Policijos patruliai namo važiuojantį teisėją sulaikė maždaug 2 val. nakties netoli Lietuvos žemės ūkio universiteto.

Sulaikomas patruliams jis pateikė ne tuometinės darbovietės – Kauno apygardos teismo, bet nebegaliojantį Kauno apylinkės teismo, kur dirbo anksčiau, pažymėjimą. Vairuotojas taip pat atsisakė pūsti į alkoholio matuoklį, tačiau sutiko atlikti kraujo tyrimą. Jis ir patvirtino sunkų girtumo laipsnį. Kolegos prasižengimą svarstė Teisėjų garbės teismas ir J.Furmanavičiui skyrė griežtą papeikimą. 

Papildyta 11.58 val.: Pirminiais duomenimis, teisėjas nušautas inscenizavus eismo įvykį. Šią informaciją kalbėdamas per Lietuvos radiją patvirtino policijos generalinio komisaro pavaduotojas V.Račkauskas.

Aiškėja, kad J.Furmanavičius savo automobiliu atbulomis važiavo į V.Sladkevičiaus gatvę. Tuo metu kelią jam užtvėrė baltas mikroautobusas.

Teisėjas išlipo iš savo automobilio ir buvo nušautas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius