Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus „Akropolyje“ kilo gaisras, evakuota per tris tūkstančius žmonių, antradienį prekybos centras nebedirbs (nuotraukos, papildyta 13.42 val.)

Didžiulės ugniagesių pajėgos antradienio rytą išskubėjo gesinti gaisro, kilusio prekybos ir pramogų centre „Akropolis“. Pirminiais duomenimis, per gaisrą nukentėjo vienas asmuo, evakuota apie 3,5 tūkst. žmonių. Antradienį prekybos centras nebedirbs.
Gaisro vietoje
Gaisro dūmai „Akropolyje“. 2009.10.06 / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pranešimą apie gaisrą Vilniaus „Akropolyje“ sostinės ugniagesiai gavo apie 10.26 val. Į gaisro vietą iš karto buvo pasiųstos gausios gelbėtojų pajėgos iš viso miesto.

Pirminiais duomenimis, gaisras kilo „Akropolyje“ įsikūrusiame kinų restorane.

Iš „Akropolio“ evakuojami lankytojai.

Papildyta 10.39 val.: Prie „Akropolio“ atvykusios pirmosios ugniagesių komandos pranešė, kad virš pastato stogo matosi balti dūmai. Ugniagesiai taip pat informuoja, kad prekybos centras stipriai uždūmintas, apsauga evakuoja lankytojus, greta gaisro židinio dar gali būti likę žmonių.

Prekybos centro koridoriuose suveikė priešgaisrinė gesinimo sistema.

Papildyta 10.43 val.: Prie „Akropolio“ tebevažiuoja ugniagesių automobiliai. Penkios gelbėtojų grandys su specialiais kvėpavimo aparatais tikrina patalpas ieškodami užsilikusių žmonių.

Gelbėtojai praneša, kad aptiko gaisro židinį, esantį greta kinų restorano.

Papildyta 10.48 val.: Pirminiais duomenimis, gaisras kilo kinų restorano virtuvėje. Gaisrą užgesino laiku suveikusi automatinė gesinimo sistema.

Ugniagesiai praneša, kad dūmais užtvindytas prekybos centro patalpas jau tikrina septynios gelbėtojų grandys. Paruoštos ir rezervinės ugniagesių grandys.

Apie nukentėjusius žmones kol kas žinių negauta.

Papildyta 10.57 val.: Ugniagesiai praneša, kad dūmų prekybos centre mažėja.

Tuo tarpu 15min.lt žurnalistai iš įvykio vietos informuoja, kad prie „Akropolio“ budintys greitosios pagalbos medikai jau teikia pagalbą dūmų prisikvėpavusiai merginai, kuri dirbo greta gaisro židinio esančioje maitinimo įstaigoje.

15min.lt žurnalistas Žilvinas Pekarskas iš „Akropolio“ praneša, kad kilus gaisrui žmonės į lauką bėgo veidus prisidengę drabužiais. Ties vienu išėjimu matosi pabirusių stiklų. Greičiausiai kilus gaisrui iš pastato skubantys žmonės sudaužė durų stiklą.

Papildyta 11.21 val.: Pirminiais duomenimis, gaisras, kilęs kinų restorano virtuvėje, kažkokiu būdu persimetė ant pastato stogo. Į viršų užlipę ugniagesiai ir čia rado vieną gaisro židinį. Apie 11.19 val. šis gaisro židinys buvo likviduotas.

Ugniagesiai pradėjo ardyti pastato stogą, kad galėtų patikrinti, ar liepsna neįsimetė giliau.

Lankytojai baigiami evakuoti iš viso prekybos centro pastato, viduje esančios parduotuvės uždarytos. Gali būti, kad antradienį prekybos centras artimiausias kelias valandas nedirbs.

Papildyta 11.25 val.: Aiškėja, kad per gaisrą dūmais apsinuodijo 19 m. mergina, dirbanti kinų kavinėje, kurioje ir kilo gaisras. Ji medikams tvirtino mačiusi didelį ugnies pliūpsnį, po jo kilo gaisras.

Mergina išvežta į ligoninę.

Prekybos centro apsauga prie „Akropolio“ susirinkusius žmones informuoja, kad prekybos centrą vėl planuojama atidaryti 15 val.

Tuo tarpu ugniagesiai praneša, kad visame pastate užsukti dujų čiaupai, į įvykio vietą iškviesta dujų avarinė tarnyba.

Papildyta 11.35 val.: Įvykio liudininkė Audra L. 15min.lt žurnalistui pasakojo, kad kavinėje „Delano“, esančioje greta kinų restorano, gėrė kavą.

„Staiga pas kinus į viršų šovė ugnies stulpas. Jis kilo iki pat lubų. Prišokau prie greta esančių „Akropolio“ administratorių ir paklausiau, ar taip turi būti. Jos dvi buvo, labai gretai susiorientavo. Iš karto pradėjo žmones varyti iš prekybos centro, pradėjo kažkur skambinti“, – 15min.lt žurnalistui pasakojo įvykio liudininkė.

Moteris sako, kad šios dvi „Akropolio“ darbuotojos veikė profesionaliai, iš karto įvertino situaciją.

„Jos turbūt žino, kokios ten lubos. Kai ugnis pasiekė lubas, pradėjo sklisti dūmai. Jos iš karto reagavo. Bet mačiau ir kitų darbuotojų (net nežinau, apsauga tai buvo ar kiti darbuotojai, bet jie buvo su uniformomis). Šie iš karto išsitraukė savo telefonus ir ramiausiai pradėjo fotografuoti ir filmuoti“, –  įspūdžiais dalijosi Audra L.

Moteris sako nespėjusi išgerti savo kavos.

Papildyta 11.42 val.: Pirminiais duomenimis, iš prekybos centro evakuota apie 3,5 tūkst. žmonių.

Papildyta 12.02 val.: Vilniaus „Akropolio“ ryšių su visuomene atstovas Frederikas Jansonas 15min.lt žurnalistui sakė, kad gaisras kilo kinų restorane „Čili Kinija“. Prasidėjus gaisrui, suveikė automatinė gesinimo sistema.

„Prekybos centre „Akropolis“ du kartus per metus vyksta didžiuliai priešgaisriniai mokymai. Todėl darbuotojai, kilus gaisrui, žinojo, kaip elgtis. Visi lankytojai buvo evakuoti. Gaisrą lokalizavo automatinė gesinimo sistema, visiškai užgesino atvykę ugniagesiai“, – teigia „Akropolio“ atstovas.

Pasak F.Jansono, antradienį Vilniaus prekybos centras „Akropolis“ nebedirbs.

„Šiandien (antradienį – red. past.) „Akropolis“ nebedirbs. Lankytojus kviečiame atvykti rytoj. Darbuotojai su darbuotojų pažymėjimais į prekybos centrą bus įleidžiami antradienį nuo 15 val.“, – sakė F.Jansonas.

Papildyta 13.42 val. „Ergo Lietuva“ paskelbė, kad antradienį „Akropolyje“ kilusio gaisro nuostoliai gali siekti 0,5 mln. litų.

„Žalos dydis dar tikslinamas. „Ergo Lietuva“ yra pasiruošusi atlyginti patirtus nuostolius. Preliminariais skaičiavimais, gaisro nuostoliai viršija 0,5 mln. Lt“, – sakė „Ergo Lietuvos“ Verslo klientų departamento direktorė Birutė Pluščauskienė. Ji sakė, kad išmoka bus mokama už apdegusią įrangą, sugadintą pastato stogą, pastato valymą. Be to, dalis parduotuvių ir jose buvusių prekių nukentėjo dėl dūmų ir vandens.

„Ergo“ grupė yra apdraudusi Vilniaus „Akropolio“ turtą, civilinę atsakomybę ir veiklos pertraukimą bendra 475 mln. litų suma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius