Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

6 kartus teistą kaunietį ne tarnybos metu nuginklavo dvi policininkės – mama su dukra

Kauno apylinkės teismas kauniečiui Stanislavui Duobai skyrė 40 parų arešto bausmę už tai, kad jis viešoje vietoje kilusio konflikto metu iš kelnių kišenės išsitraukė šaunamąjį ginklą ir nukreipė jį į šalia stovėjusį asmenį. Šešis kartus teistą kaunietį nuginklavo ir sulaikė pro šalį automobiliu važiavusi ir tądien laisvadienį turėjusi Kauno policijos Patrulių rinktinės vyriausioji patrulė Iveta Sutkutė, jai padėjo mama.
Rungčių akimirkos
Rungčių akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Teismas išnagrinėjęs bylą nustatė, kad Stanislavas Duoba savo elgesiu pademonstravo nepagarbą aplinkiniams ir sutrikdė visuomenės rimtį bei tvarką.

Be to, sukėlė išgąstį ir baimę pro šalį vykusiems asmenims.

Bylos duomenimis, S.Duoba 2017 m. lapkričio 18 d. apie 18 val. viešoje vietoje Kaune, Kovo 11-osios g., kilusio konflikto metu iš kelnių kišenės išsitraukė šaunamąjį ginklą ir nukreipė jį į šalia stovėjusį vyriškį.

Nustatyta, kad 30-metis vyras neturėjo leidimo nešiotis Vokietijos „Walther“ firmos pramoninės gamybos lygiavamzdžio, pusiau automatinio pistoleto.

Teisme vyriškis pripažino savo kaltę. Pasakojo, kad tą dieną draugo namuose vartojo alkoholį. Minėtą ginklą pasiėmė iš draugo, nes nenorėjo, kad pastarajam kiltų nemalonumų. Planavo ginklą nuvežti ir palikti pas mamą, tačiau jam einant per pėsčiųjų perėją sustojo automobilis, išlipo du vyrai ir pradėjo jį mušti. Jis parkrito ir norėdamas juos pagąsdinti išsitraukė ginklą.

Vyriškis pistoletą atidavė iškart, tačiau bandė pabėgti. Sulaikyti ir užlaužti bėgliui rankas patrulei padėjo šalia buvusi mama.

Vyrą sulaikiusi patrulė I.Sutkutė pasakojo, kad įvykį prie pėsčiųjų perėjos pastebėjo važiuodama automobiliu su mama. Pamačiusi, kad tarp dviejų vyrų kilo konfliktas ir vienas iš jų išsitraukė ginklą, sustabdė automobilį, pribėgo prie vyriškių ir prisistačiusi pareigūne liepė atiduoti ginklą.

S.Duoba pistoletą atidavė iškart, tačiau bandė pabėgti. Sulaikyti ir užlaužti S.Duobai rankas patrulei padėjo šalia buvusi mama, kuri taip pat yra pareigūnė. Parvertę vyriškį ant žemės, laukė atvykstančių policijos pareigūnų. Besipriešindamas patrulei, S.Duoba suplėšė jos sportines kelnes, už kurias turės atlyginti teismo priteistą 20 eurų turtinę žalą. Taip pat turės sumokėti 300 eurų neturtinę žalą už patirtą fizinį skausmą bei sukeltus nepatogumus.

Įsiteisėjus nuosprendžiui šaunamasis ginklas bus konfiskuotas ir perduotas Lietuvos Respublikos ginklų fondui, pažymima Kauno apylinkės teismo atstovės ketvirtadienį paviešintame pranešime.

Šį nuosprendį per 20 dienų galima skųsti Kauno apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius