Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

76 metų šiaulietė, net neišėjusi iš namų, tapo korupcinio nusikaltimo tarpininke

Šiaulių apygardos teismas numato pradėti nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje 38 m. Egidijus Kaziulis kaltinamas kyšininkavimu, 76 m. Janina Šemetienė kaltinama padėjimu papirkti, jos sūnus, 51 m. Valerijus Radčiukas, – papirkimu. Bylos svarstymo laukianti senolė anksčiau teista 2 kartus, jos sūnus už įvairius nusikaltimus teistas jau 8 kartus.
Kalinys
Asociatyvi iliustracija / Vida Press nuotr.

Pradedama nagrinėti kyšininkavimo įkalinimo įstaigoje byla. Visi trys kaltinamieji – Šiaulių miesto gyventojai.

Šios bylos kaltinamajame akte nurodoma, jog E.Kaziulis kaltinamas tuo, kad jis, būdamas statutiniu valstybės tarnautoju (pataisos pareigūnu) ir dirbdamas Šiaulių tardymo izoliatoriaus Apsaugos ir priežiūros skyriaus specialistu, privalėdamas kontroliuoti, kad Šiaulių tardymo izoliatoriuje laikomi suimtieji (nuteistieji) laikytųsi įstatymų nustatytų pareigų ir draudimų, operatyviai reaguoti į pastebėtus pažeidimus, 2019 m. sausio mėn., tiksliai nenustatytą dieną, susitarė su tardymo izoliatoriuje laikomu nuteistuoju V.Radčiuku priimti 90 eurų kyšį už tai, kad jis – E.Kaziulis – mobiliojo ryšio telefoną įneš į tardymo izoliatorių ir perduos minėtam nuteistajam.

Bylos duomenimis, 90 eurų kyšį ir mobilųjį, kurį reikia perduoti, tardymo izoliatoriaus darbuotojas paėmė iš nuteistojo motinos jos namuose.

Veikdamas pagal susitarimą su nuteistuoju, sausio 24 d., per ikiteisminį tyrimą tiksliai nenustatytu laiku, maždaug po 19 val., Šiaulių mieste, nuteistojo motinos J.Šemetienės namuose tardymo izoliatoriaus darbuotojas paėmė iš senyvos moters 90 eurų kyšį ir mobilųjį. Po poros dienų, sausio 26 d., E.Kaziulis šį aparatą įnešęs į tardymo izoliatorių perdavė čia kalinčiam V.Radčiukui.

Į lapkričio 19 d. popietę numatytą posėdį Šiaulių teismas pašaukė kaltinamuosius, jų gynėjus, valstybės kaltinimą šioje byloje palaikantį prokurorą. Pagal nekaltumo prezumpciją, visi teisiamieji šioje byloje yra laikomi nekaltais, kol nėra yra įrodoma priešingai įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius