Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

8 mėnesių anglų kokerspanielį kastuvu uždaužęs Antanas Kyguolis: „Sumaišiau su lape...“

Kauno rajono gyventojas Antanas Kyguolis nuteistas už žiaurų poelgį su šunimi. Kaltinamasis kaltę neigė nurodydamas, kad šuo užpuolė jo vištas, o pats šunį sumaišė su lape, tačiau šių jo parodymų nepatvirtino kiti byloje surinkti įrodymai.
Spanielis Ogis
Asociatyvinė iliustracija: spanielis Ogis / „SOS gyvūnų“ nuotr.

Antradienį paskelbtu Kauno apylinkės teismo nuosprendžiu Antanas Kyguolis buvo pripažintas kaltu dėl žiauraus elgesio su gyvūnu ir jam paskirta 1 tūkst. 950 litų bauda.

Pasak teismo pranešimo, A.Kyguolis 2014 metų sausio mėnesį Kauno rajone žiauriai elgėsi su gyvūnu, dėl ko šis patyrė skausmą ir nugaišo. Aštuonių mėnesių anglų kokerspanielių veislės šuniui kastuvu tyčia ne mažiau kaip 4 kartus buvo suduota į galvos sritį.

Palyginti švelni bausmė A.Kyguoliui paskirta atsižvelgiant į tai, kad kaltinamasis yra senyvo amžiaus, be to, slaugo sergančią sutuoktinę.

„Žiaurus elgesys su gyvūnais pasireiškia visuomenėje netoleruotinais ir būtinumu nepagrįstais veiksmais, kuriais išreiškiamas nepateisinamas negailestingumas ir savivalė gyvūnų atžvilgiu“, – pažymėjo bylą nagrinėjęs teisėjas Dainius Ročys.

Gyvūnų globos, laikymo ir naudojimo įstatymo prasme, netoleruotinas elgesys su gyvūnais laikytinas žiauriu, kuomet tai pasireiškia gyvūno mušimu, tyčiniu žalojimu, spardymu, erzinimu, gąsdinimu ar kitokiu streso sukėlimu, vertimu pernelyg ilgai dirbti, pjudymu, peštynių organizavimu, veterinarinės pagalbos susirgusiam ar susižeidusiam gyvūnui nesuteikimu, transportavimu ar laikymu tai rūšiai nepalankiomis sąlygomis, operavimu nenuskausminus, zoofiliniais ir sadistiniais veiksmai, taip pat gyvūno savininko leidimu atlikti tiesiogiai kenksmingus gyvūnui veiksmus. Baudžiamoji atsakomybė kyla tada, jei dėl tokių veiksmų gyvūnas žuvo arba buvo suluošintas.

Kauno apylinkės teismas, ištyręs ir įvertinęs byloje surinktus įrodymus konstatavo, kad A.Kyguolis, suprasdamas, kad su svetimu šunimi elgiasi žiauriai ir numatydamas, kad dėl šių jo veiksmų šuo gali žūti, būtent tokių padarinių siekė, dėl ko šuo patyrė skausmą ir nugaišo.

Kaltinamasis A.Kyguolis savo kaltę neigė nurodydamas, kad šuo užpuolė jo vištas, o pats šunį sumaišė su lape, tačiau šių jo parodymų nepatvirtino kiti byloje surinkti įrodymai.

„Kaltinamojo Kyguolio kaltė bei faktinės nusikalstamos veikos aplinkybės neginčijamai įrodytos ikiteisminio tyrimo surinktų ir teisiamajame posėdyje ištirtų įrodymų visuma“, – rašoma teismo pranešime.

Kaltinamajam A.Kyguoliui paskirta bauda, atsižvelgiant į nusikalstamos veikos pobūdį, į tai, kad kaltinamasis yra senyvo amžiaus, prižiūri sutuoktinę, kuriai nustatytas specialusis nuolatinės slaugos poreikis. Griežčiausia bausmė, numatyta Baudžiamajame kodekse už minėtą nusikaltimą – laisvės atėmimas iki vienerių metų.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas apeliacine tvarka Kauno apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius