Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

80 automobilių pirkėjų apgavęs panevėžietis Tomas Andrijauskas laiką leis už grotų

Panevėžio miesto apylinkės teismas paskelbė nuosprendį panevėžiečiui Tomui Andrijauskui, internete pardavinėjusiam nesamus automobilius ir apgaule įsigijusiam didelės vertės svetimo turto. Kaltinamajam skirta bausmė – devyneri metai nelaisvės.
Kalėjimas
Iliustracinė nuotrauka: grotos / Andriaus Vaitkevičiaus nuotr.

33 metų Tomas Andrijauskas pripažintas kaltu dėl sukčiavimo, neteisėto disponavimo elektroninėmis mokėjimo priemonėmis, neteisėto disponavimo psichotropinėmis medžiagomis ir plėšimo.

Teismas nustatė, kad kaltinamasis T.Andrijauskas, internetiniame skelbimų tinklalapyje paskelbęs, jog perka mokėjimo korteles, 2009 – 2010 metų laikotarpiu neteisėtai įgijo svetimų elektroninių mokėjimo priemonių – kortelių su PIN kodais.

Panevėžio miesto apylinkės teismas praneša, kad panaudodamas šias korteles, T.Andrijauskas veikė pagal vienodą sukčiavimo schemą: internetiniuose puslapiuose skelbdavo parduodąs automobilį, kurio iš tikrųjų jis neturėjo, o pirkėjui nurodydavo svetimus banko duomenis. Automobilio pirkėjui pervedus avansą, kaltinamasis žadamos prekės nepristatydavo ir pinigų negrąžindavo.

T.Andrijauskas iš viso įsigijo 12 svetimų elektroninių mokėjimo kortelių, panaudodamas jas apgavo 80 automobilių pirkėjų. Visa nukentėjusiesiems padaryta žala – beveik 50 tūkst. litų.

Taip pat teismas nustatė, kad T.Andrijauskas 2008 metų liepos mėnesį Vokietijoje, veikdamas bendrininkų grupėje kartu su G.A. ir D.A., įsibrovė į J.N. kambarį motelyje ir panaudodamas fizinį smurtą pagrobė automobilį „Daimler Chrysler“ (29 tūkst. 325 litų vertės), 1700 eurų (5 tūkst. 865 litų), fotoaparatą,  mobiliojo ryšio telefoną, drabužius. Nukentėjusiajam buvo padaryta 35 tūkst. 190 litų žala.

2010 metų vasarą Panevėžyje T.Andrijauskas, neturėdamas tikslo parduoti ar kitaip platinti, įgijo ne mažiau kaip 0,329 g. psichotropinės medžiagos – metamfetamino ir neteisėtai  laikė savo bute Panevėžyje.

Skirdamas bausmę teismas atsižvelgė į tai, kad T.Andrijauskas įvykdė 104 nusikalstamas veikas, 33 iš jų – apysunkės. Viena sunki nusikalstama veika įvykdyta bendrininkų grupėje ir tai yra sunkinanti aplinkybė. Kaltinamasis teistas, teistumas išnykęs.

Atsižvelgęs į visas aplinkybes, teismas nusprendė skirti T.Andrijauskas galutinę subendrintą bausmę – devynerius metus nelaisvės, bausmę atliekant pataisos namuose. Kadangi T.Andrijauskas buvo suimtas dvejus metus ir keturis mėnesius, bausmės laikas sutrumpėja.

Taip pat kaltinamasis turės atlyginti žalą nukentėjusiesiems.

Nuosprendis dar neįsiteisėjęs ir gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius