Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

90-metę užpuolęs, išžaginti kėsinęsis ir pasmaugęs recidyvistas laisvės veikiausiai nebeįkvėps

70-metį pernai atšventęs Alfonsas Kazlauskas penktadienį Klaipėdos apygardos teisme išgirdo nuosprendį – 20 metų kalėjimo. Už moters nužudymą nuteistas ir recidyvistu pripažintas vyras laisvės oro veikiausiai nebeįkvėps.
Lukiškių tardymo izoliatorius-kalėjimas
Kalėjimas (asociatyvinė nuotr.) / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Šiurpus nusikaltimas buvo įvykdytas pernai Šilutėje tarp dviejų gatvių esančiame miškelyje. Pavakary 70-metis užpuolė apie 90 metų senolę, ją norėjo apiplėšti ir išžaginti. Nusikaltimas baigėsi tragiškai – šilutiškė buvo pasmaugta.

Klaipėdos apygardos teismas, šią bylą nagrinėjęs už uždarų durų, penktadienį vyrui skyrė maksimalią laisvės atėmimo bausmę – 20 metų. Griežtesnė bausmė yra tik kalėjimas iki gyvos galvos.

„Kalėjime jis yra praleidęs daug metų, teistas 13 kartą. Jis pripažintas pavojingu recidyvistu. Artimiesiems, dviems dukroms, priteistas žalos atlyginimas, bet realiai visi suprantame, kad jis jos neatlygins“, – 15min sakė prokuroras Arūnas Saunorius. Dviems dukterims teismas priteisė 30 tūkstančių eurų.

Paskutinį kartą, 2005-iais, vyras buvo nuteistas už panašų nusikaltimą. Jis užpuolė moterį, kėsinosi išžaginti, tačiau, laimei, moteris liko gyva.

70-metis vyras, kalėjime praleidęs daugiau daugybę metų, buvo teistas už tyčinius nusikaltimus smurtinius nusikaltimus, kūno sužalojimus, vagystes.

Jis pats teismo salėje sakėsi nemokantis gyventi laisvėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius