Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 10 20 /11:21

A.Kilkaus pagrobimu įtariamas baikerių klubo „MC vorai“ prezidentas L.Baltrūnas, prie Aukštadvario šukuojamas miškas

Vilniaus apskrities policija penktadienį pranešė nustačiusi ir sulaikiusi galimą be žinios dingusio Aivaro Kilkaus pagrobėją. Tai – baikerių klubo „MC vorai“ prezidentas Laurynas Baltrūnas, pravarde Oblius, jau turėjęs reikalų su teisėsauga.
Dingusio baikerio Aivaro Kilkaus paieška
Dingusio baikerio Aivaro Kilkaus paieška / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Kaltinamas pagrobimu

Jam kol kas pateikti įtarimai dėl neteisėto laisvės suvaržymo. Penktadienį prokurorai kreipėsi į Vilniaus apylinkės teismą, prašydami L.Baltrūną suimti dviem mėnesiams. Teismas sprendimą dėl kardomosios priemonės paskelbė penktadienį po pietų. L.Baltrūnas suimtas dviem mėnesiams, kiek ir prašė prokuroras.

A.Kilkus taip pat buvo žinomas baikeris, priklausė „MC vorai“, tačiau neseniai klubą paliko. Gali būti, kad tai buvo konflikto su L.Baltrūnu priežastis arba pasekmė.

Vilniaus apskrities VPK nuotr./Aivaras Kilkus ir rastas motociklas
Vilniaus apskrities VPK nuotr./Aivaras Kilkus ir rastas motociklas

Daugiau informacijos apie šio nusikaltimo tyrimą planuojama pateikti spaudos konferencijoje penktadienį po pietų.

A. Kilkus spalio 15 dieną, apie 17 val., motociklu išvyko iš namų Vilniuje ir negrįžo, o jo buvimo vieta nėra žinoma.

Varėnos rajone buvo rastas A.Kilkaus motociklas.Turimais duomenimis, spalio 15-osios popietę vyras galėjo būti pastebėtas Trakuose, Trakų rajone ar Senojoje Varėnoje.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lauryno Baltrūno advokatas S.Juzukonis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lauryno Baltrūno advokatas S.Juzukonis

L.Baltrūno advokatas – Saulius Juzukonis, gynęs jį ir ankstesnėse bylose. Jis teisme žurnalistus tikino, kad prokuroras pripažino, jog jo ginamasis turi tvirtus socialinius ryšius, šeimą, darbą, jis nebuvo anksčiau slėpęsis, todėl, anot advokato, ir švelnesnės kardomosios priemonės gali užtikrinti, kad jis nebandys paveikti bylos tyrimo.

S.Juzukonis teigė, kad L.Baltrūnas kol kas neduoda jokių parodymų. „Lietuvoje taip yra susiklostę, kad jei jis naudojasi savo teise, kuri garantuota Konstitucijos, neduoti parodymų, jis traktuojamas kaip kaltas, bet visi turi savo teisę ir ja naudojasi“, – samprotavo advokatas.

Masinė paieška netoli L.Baltrūno sodybos

Socialiniame tinkle „Facebook“ išplatintas kvietimas šiandien rinktis į A.Kilkaus paiešką.

Pagal pareigūnų skelbtas detales galima spėti, kad iš namų Vilniuje motociklu išvažiavęs A.Kilkus galėjo vykti link Trakų ar Aukštadvario.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Dingusio baikerio Aivaro Kilkaus paieška
Luko Balandžio / 15min nuotr./Dingusio baikerio Aivaro Kilkaus paieška

A.Kilkaus draugai ir jo šeimą ištikusiai nelaimei neabejingi žmonės raginti šiandien 12 val. susirinkti aikštelėje prie „Pilialauko“ kavinės Trakų rajone. Kvietime skelbiama, kad vyks nurodytos teritorijos „šukavimas“. Gali būti, kad pareigūnai jau turi žinių, kur gali būti paslėptas A.Kilkus arba jo kūnas. Susirinkus paaiškėjo, kad bus šukuojamas miškas už Aukštadvario kartodromo.

„Šukuojamas“ miškas už Aukštadvario kartodromo iki Velnio duobės. Per jį eina maždaug 3 km ilgio kelias. Paieškų teritorijoje yra ir vandens telkinių. Neatmetama, kad bus ieškoma ir toliau.

VIDEO: Dingusio baikerio Aivaro Kilkaus paieška Aukštadvario miškuose

Už Velnio duobės yra ir L.Baltrūno namai. L.Baltrūnas yra įkūręs mototurizmo kempingą, kuris yra pagrindinis jo pajamų šaltinis.

Į paieškas susirinko mažiausiai kelios dešimtys žmonių. Paieškoms vadovauja policijos pareigūnas. Jis nurodė paieškas pradėti už kartodromo esančiame miške. Pareigūnas neslėpė, jog turi žinių, kad ieškomas A.Kilkus gali būti šiame miške. Paieškų dalyviams nurodyta ieškoti kūno arba drabužių.

Teistas už R.Kirilkino užpuolimą

L.Baltrūnas jau yra turėjęs reikalų su teisėsauga. Jis 2016 m. teistas už dainininko Ruslano Kirilkino užpuolimą. Teismas L.Baltrūną pripažino kaltu ir nubaudė 3 tūkst. eurų bauda.

R.Kirilkinas Aukštadvaryje 2014 metų vasario pabaigoje vykusiame koncerte buvo apmėtytas kiaušiniais. Tuomet dainininkas nutraukė savo pasirodymą ir buvo nugabentas į ligoninę.

Dainininkas siekė, kad baikeris gautų laisvės atėmimo bausmę, bet teismas atsižvelgė į tai, kad L.Baltrūnas buvo charakterizuojamas teigiamai, yra pozityvus, aktyvus bendruomenės narys. Maža to, jis išlaiko net 4 mažamečius vaikus.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Laurynas Baltrūnas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Laurynas Baltrūnas

Tačiau teisme L.Baltrūnas neslėpė savo homofobiškų pažiūrų. Po nuosprendžio jis pareiškė: „Vieno negaliu suprasti, kad yra žmonių, kuriems patinka, kai kiaušiniai daužosi kur nors kitur, o kai daužosi kiaušiniai į kaktą – nepatinka.“

L.Baltrūno teismą tikino, kad neniekino atlikėjo dėl jo seksualinės orientacijos, mat apie tai esą net nežinojo. Tačiau byloje yra užfiksuota frazė, kurią L.Baltrūnas po savosios kiaušinių atakos ištarė užtrenkdamas kultūros namų duris: „Pederastai Aukštadvaryje nekoncertuos!“

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Laurynas Baltrūnas - Oblius Beižionių vaikų namuose veda jaunųjų motociklininkų būrelį
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Laurynas Baltrūnas - Oblius Beižionių vaikų namuose veda jaunųjų motociklininkų būrelį

Dirbo vaikų namuose

L.Baltrūnas ne kartą gyrėsi savo meile Lietuvai, dirbo vaikų globos namuose, vesdavo vaikams jaunųjų motociklininkų saugaus eismo ir jaunųjų šaulių būrelius. Vaikų globos namų vadovai buvo patenkinti L.Baltrūno veikla ir užsidegimu, vaikams jis buvo autoritetas. Jis vesdavo motociklininkų būrelius ir Vilniaus vaikams.

L.Baltrūnas turėjo ir daugiau visuomeninės veiklos.

Jis yra pasakojęs, kad motociklais pradėjo domėtis nuo vaikystės, paveldėjęs šią aistrą iš motociklininko tėvo.

L.Baltrūnas prieš keliolika metų yra patyręs sunkią avariją, po kurios neteko kojos iki blauzdos.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Laurynas Baltrūnas - Oblius Beižionių vaikų namuose veda jaunųjų šaulių būrelį
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Laurynas Baltrūnas - Oblius Beižionių vaikų namuose veda jaunųjų šaulių būrelį

Baikerių pasaulyje L.Baltrūnas turėjo Obliaus pravardę. Jis vadinamas žinomiausiu Lietuvos baikeriu. Jau beveik 20 metų gyvuojančiam baikerių klubui „MC Vorai“ jis vadovauja nuo pat klubo veiklos pradžios.

2016 m. L.Baltrūnas interviu 15min išsamiai papasakojo apie savo gyvenimą ir klubo veiklą. Interviu galite paskaityti čia: Oblius – žinomiausias baikeris Lietuvos motociklizmo padangėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius