-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

A.Bružaitė-Jonaitienė ištarė iki šiol slėptą galimo savo vaikų žudiko vardą (atnaujinta 07.29)

Už savo dviejų vaikų nužudymą iki gyvos galvos nuteistos Almos Bružaitės-Jonaitienės byloje gali būti naujas skandalingas posūkis – žurnalistai gavo jos laiškų, kuriuose moteris teigia prisiėmusi kito žmogaus kaltę.
Alma Jonaitienė
Alma Bružaitė-Jonaitienė / „Scanpix“ nuotr.

Apie tai „Lietuvos ryto televizijos“ laidoje antradienio vakarą pasakojo žurnalistė Laima Lavaste. Jos publikacija šia tema pasirodė trečiadienio „Lietuvos ryto“ numeryje.

L.Lavaste sako, kad į jos rankas yra pakliuvę keli laiškai, kuriuose iki gyvos galvos už savo dviejų vaikų – 12 metų Manto ir 8 metų Tomo – nužudymą nuteista moteris teigia, jog prisipažindama nužudžiusi prisiėmė svetimą kaltę. Žurnalistė pasakojo, jog laiškuose įvardytas ir žmogus, kurio kaltę neva prisiėmė A.Bružaitė-Jonaitienė.

Apie šiuos laiškus žino nedaug žmonių – žurnalistė, kalėjimo psichologas, globėjai, kunigas, prokurorai. L.Lavaste teigia, kad laiškai gana įtikinami todėl,  kad A.Bružaitė-Jonaitienė rašė juos nežinodama, kad jie bus paviešinti. Laiškuose moteris rašė, kad ji jau susitaikė su gyvenimu kalėjime, tačiau nerimą kelia vaikų likimas.

L.Lavaste sako, kad dėl šių atsiradusių naujų duomenų teismas bylos tyrimą atsisakė atnaujinti. Antradienį prokuroras buvo nuėjęs aplankyti A.Bružaitės-Jonaitienės, tačiau ši kalbėti nebuvo linkusi ir prokurorui nieko naujo nepasakė.

„Lietuvos ryto" žiniomis, viena teisinė instancija gavo pareiškimą, kuriame tvirtinama, kad A.Bružaitė nurodė asmenį, kuris esą nužudė jos vaikus. Ji pati esą tik padėjo paslėpti žiauraus nusikaltimo pėdsakus. Tačiau iki šiol tariamo žudiko vardas neatskleistas, tik užsimenama, kad tai galėjo būti vaikams artimas asmuo. Pabrėžiama, kad tai ne tėvas Virginijus Jonaitis, mat jis tuo metu, kai vyko nusikaltimas, iš tiesų buvo darbe.

„Šią baisią tiesą esu prisiekusi slėpti. Neprisipažinau net per išpažintį Šiaulių vyskupui. Melavau, melavau, melavau, kito kelio nemačiau", – aiškina A.Bružaitė. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius