-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Abipus sienos“ – grasinimai prezidentei ar tiesiog nepadorus pasiūlymas?

LNK išplatintame pranešime teigiama, kad analogų neturintis akibrokštas – taip prezidentei Daliai Grybauskaitei siųstą laišką įvertins prokurorai. O jo autorius Jonas Gedvila pripažins: „Tai, ką parašiau, laikau grasinimu“.
Jonas Gedvila
Jonas Gedvila / LNK nuotr.

Dėl ko įvyko toks sąmyšis, kai ant kojų sukilo visi – nuo Prezidentūros kanceliarijos darbuotojų iki Vadovybės apsaugos departamento pareigūnų ir teisėsaugininkų? Kaip įvertinti laiško tekstą? Tai grasinimas Prezidentei? Ar tiesiog nepadorus pasiūlymas? Ir kuo laikyti J.Gedvilą – žmogumi, per drąsiai reiškiančiu savo nuomonę? Ar išsišokėliu, keliančiu grėsmę valstybei ir jos vadovei?

„Dabar žmonės kalba drąsiai ir grasina drąsiai. Vienas pasakė, kitas prisijungė – ir turime nevaldomą situaciją, kai teisinės problemos sprendžiamos gatvėje,“ – taip apie šį atvejį kalbės advokatas Vaidotas Sviderskis. – „Bet dar blogiau, kai viską sureikšminam ir pasitelkiam baudžiamąjį mechanizmą tokiems dalykams tramdyti. Tuomet žmogus gali deklaruoti, kad jis yra vos ne politinis įkaitas, persekiojamas dėl savo nuomonės, taip dar labiau atkreipdamas į save dėmesį“.

Prokuroro pasiūlyta dvejų metų nelaisvės bausmė už kelis nepadorius žodžius sukels diskusiją:  buvo kilusi reali grėsmė valstybės vadovei ar ne? Išsiųstasis laiškas bus palaikytas Prezidentės įžeidimu, ar vis dėlto J. Gedvila bus išteisintas?

Ką nuspręs teismas ir kaip reaguos pats J. Gedvila, pamatysite laidoje „Abipus sienos“ antradienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius