Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Advokatas Andrius Paulauskas reikalauja areštuoti verslininko Mariaus Gelažniko turtą

Perskaitęs 15min.lt publikacijas apie M.Gelažniką, mediko Kęstučio Blizniko advokatas A.Paulauskas teismo reikalauja areštuoti verslininko turtą, kad byloje dėl šmeižto vėliau nekiltų problemų norint užtikti civilinio ieškinio reikalavimus.
Marius Gelažnikas
Marius Gelažnikas / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Trečiadienio popietę Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas taikinamajame posėdyje toliau nagrinėjo šundakdariu viešai išvadinto mediko K.Blizniko privataus kaltinimo skundą ir jo mirtino priešo M.Gelažniko priešieškinį.

Kaip žinoma, šioje baudžiamojoje byloje iš M.Gelažniko už įžeidimą bei šmeižimą per visuomenės informavimo priemones medikas reikalauja 100 tūkst. litų neturtinės žalos kompensacijos, savo ruožtu verslininkas siekia nubausti K.Blizniką už nesunkų sveikatos sutrikdymą dėl neatsargumo ir netgi žmogaus veiksmų laisvės varžymą.

Ruošdamasis bylai, mediko K.Blizniko interesams teisme atstovaujantis teisininkas A.Paulauskas perskaitė šiandienę 15min.lt publikaciją „Statybų inspekcijos vertinimu, Marius Gelažnikas nusispjovė į visą visuomenę“.

Be to, prieš keletą savaičių A.Paulauskas 15min.lt buvo skaitęs apie tai, jog M.Gelažnikas nevykdo teismo nurodymų, jo ieško antstoliai.

Atsižvelgdamas į paviešintą su kita byla susijusią informaciją, teisininkas trečiadienį byloje dėl šmeižto pareikalavo priimti sprendimą dėl laikinųjų apsaugos priemonių: taikyti turto areštą, o neradus M.Gelažniko turto – areštuoti jo banko sąskaitas. Tokios priemonės, anot A.Paulausko, reikalingos, kad nekiltų kliūčių patenkinti civilinio ieškinio reikalavimus, jei teismas pripažintų M.Gelažniką kaltu dėl šmeižto.

Ar tenkinti mediko K.Blizniko atstovo prašymą dėl laikinųjų apsaugos priemonių taikymo, teisėja Renata Smalinskaitė žada paskelbti ankstų ketvirtadienio rytą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius