Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Agresyvų keleivį pasieniečiai tramdė jėga, antrankiais ir elektros šoku

Neblaivus ir agresyvus vyras, nepaklusęs VSAT pareigūnų reikalavimui pateikti dokumentus, buvo sutramdytas fizine jėga, antrankiais ir elektros šoku.
Antrankiai
Antrankiai / Photos.com

Valstybės sienos apsaugos tarnyba praneša, kad pirmadienį VSAT Vilniaus rinktinės Specialiosios paskirties būrio pareigūnų ekipažas už maždaug 100 metrų nuo Medininkų pasienio kontrolės punkto pakartotinai patikrinti sustabdė lengvąjį automobilį Audi 100 lietuviškais valstybiniais registracijos numeriais.

Tvarkingus kelionės dokumentus turėjusio 31 metų Baltarusijos piliečio vairuojama mašina kaip keleiviai vyko dar du asmenys – vyras ir moteris. Trijulė prieš kelias minutes buvo legaliai įvažiavusi į Lietuvą iš Baltarusijos.

Pakartotinos kontrolės metu automobilį vairavęs baltarusis bei keleivė, 42 metų Vilniaus gyventoja, pasieniečiams pateikė visus būtinus dokumentus. Tačiau šalia vairuotojo sėdėjęs vyras atsisakė vykdyti VSAT pareigūnų reikalavimus.

Agresyviai elgęsis keleivis nepanoro lipti iš automobilio, trukdė apžiūrėti transporto priemonės saloną bei atsisakė pateikti pasienio ruože privalomus asmens dokumentus. Necenzūriniais žodžiais plūdęsis vyras ignoravo ir pasieniečių nurodymą vykti į netoliese esančią Padvarionių užkardą, kur būtų nustatyta jo tapatybė.

Akivaizdžiai neblaivus keleivis pamatęs, kad VSAT pareigūnai ketina jį iš mašinos išlaipinti jėga, ėmė aktyviai priešintis ir pamėgino nustumti arčiausiai buvusį pasienietį.

VSAT pareigūnai panaudojo kovinių imtynių veiksmus ir išlaipino agresyvų keleivį iš mašinos salono. Čia pat ant žemės paguldytas vyras nenustojo priešintis, muistėsi, trukdė uždėti antrankius, todėl specialiojo būrio pasienietis panaudojo elektros šoko prietaisą.

Konflikto metu moteris ir automobilio vairuotojas elgėsi santūriai.

Antrankiais surakintas vyras svaidėsi grasinimais „atleisti visus iš darbo“, tačiau buvo pristatytas į Padvarionių užkardą ir apklaustas. Paaiškėjo, kad jis yra už vagystę teistas 43 metų Vilniaus gyventojas. Vyrui nustatytas 1,12 promilės girtumas.

Už pasipriešinimą savo pareigas vykdžiusiems VSAT pareigūnams sostinės gyventojui pradėta administracinė teisena. Jos medžiagą pasieniečiai perduos Vilniaus rajono apylinkės teismui, kuris ir spręs, kaip bausti vyrą. Jis po apklausos paleistas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius