-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Agresyvus pažeidėjas bandė papirkti pareigūnus 200 litų

Ketvirtadienį, apie 17.50 val., Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Elektrėnų policijos komisariato Patrulių būrio pareigūnai, Elektrėnuose, Draugystės gatvėje patikrinimui sustabdė automobilį „Ford Mondeo“, vairuojamą Kaišiadorių gyventojo K. T. (gim. 1955 m.).
Litai
Pinigai / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Bendraujant su vairuotoju, pareigūnas nuo jo pajuto sklindantį stiprų alkoholio kvapą. Pasiūlius pasitikrinti blaivumą, K. T. nerišlia kalba kategoriškai atsisakė tai padaryti, o, išlipęs iš automobilio ir neišlaikęs pusiausvyros, vos neparkrito ant važiuojamosios kelio dalies. Jau šiuo momentu K. T. pradėjo reikšti nepasitenkinimą su juo bendravusio pareigūno veiksmais ir ėmė elgtis agresyviai.

Išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad vairuotojui už pažeidimą, numatytą Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso (toliau – ATPK) 126 str. 4 d. (neblaivumo patikrinimo vengimas –  užtraukia baudą vairuotojams nuo dviejų tūkstančių iki trijų tūkstančių litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo dvejų iki trejų metų arba administracinį areštą nuo dešimties iki trisdešimties parų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo dvejų iki trejų metų) surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas.

Tarnybiniame automobilyje įforminant Kelių eismo taisyklių pažeidimą, K. T. tiesiogiai pareigūnams davė 200 litų kyšį, pinigus padėdamas tarp priekinių sėdynių. Pareigūnams įspėjus jį dėl baudžiamosios atsakomybės už papirkimą, šis nereagavo į perspėjimus ir įnirtingai reikalavo paimti pinigus – „Paimkit ir viskas bus baigta!“.

Sulaikius K. T. už nusikalstamą veiką, šis ėmė pareigūnus įžeidinėti, keikti necenzūriniais žodžiais, grasinti fiziniu susidorojimu ir atleidimu iš darbo. Savo neteisėtų veiksmų sulaikytasis nenutraukė ir policijos komisariate, kur įžeidinėjo visus ten buvusius pareigūnus, spardė laikino sulaikymo patalpos duris.

Elektrėnų PK pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal požymius nusikalstamos veikos, numatytos Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 227 str. 1 d. (Tas, kas tiesiogiai arba netiesiogiai pasiūlė, pažadėjo ar susitarė duoti arba davė kyšį valstybės tarnautojui ar jam prilygintam asmeniui arba trečiajam asmeniui už pageidaujamą valstybės tarnautojo ar jam prilyginto asmens teisėtą veikimą ar neveikimą vykdant įgaliojimus, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų).

Deja K. T. teks atsakyti ir dėl pareigūnų garbės ir orumo įžeidimo. Jam bus surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius