-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Agurkinių“ lyderio S.Velečkos skundai neįtikino teismo

Vilniaus apygardos administracinis teismas atmetė kaip nepagrįstą suimtojo Sauliaus Velečkos skundą Kalėjimų departamentui dėl suėmimo vietos pakeitimo iš Lukiškių tardymo izoliatoriaus į Kauno arba Šiaulių tardymo izoliatorių.
Saulius Velečka
Saulius Velečka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Suimtasis Saulius Velečka skundė teismui Kalėjimų departamento atsisakymą teismo proceso Klaipėdos apygardos teisme metu pareiškėją laikyti Šiaulių arba Kauno tardymo izoliatoriuje ir prašė teismo įpareigoti departamentą suėmimo laikotarpiu jį iš Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo perkelti į Šiaulių arba Kauno tardymo izoliatorių.

Vilniaus apygardos administracinis teismas, išnagrinėjęs šį administracinį ginčą, padarė išvadą, kad nėra teisinio pagrindo naikinti Kalėjimų departamento 2014-08-12 rašto „Dėl suimtųjų laikymo vietos ir sąlygų“ dalį. Teismas konstatuoja, kad Kalėjimų departamento raštas yra tinkamai argumentuotas, pagrįstas svarbiu tikslu tinkamai išsiaiškinti padarytus nusikaltimus, įvardyti visus juos padariusius asmenis.

Pareiškėjo argumentai, kad jo konvojavimas iš Vilniaus į Klaipėdą yra jį kankinantis, neefektyvus ekonomiškai nėra teisinis pagrindas naikinti šį sprendimą. Kaip pažymima teismo sprendime, Kalėjimų departamento 2014-08-12 raštas yra priimtas vadovaujantis Lietuvos kriminalinės policijos biuro bei Kalėjimų departamento Kriminalinės žvalgybos skyriaus pažymose pateiktais argumentais ir išvadomis.

Jose nurodoma, kad Šiaulių tardymo izoliatorius yra perpildytas, kad ikiteisminiame tyrime be kitų asmenų padarytų nusikaltimų tiriami ir kitų „agurkinių“ ginkluoto nusikalstamo susivienijimo narių galimai padaryti nusikaltimai, kurie nebuvo perduoti nagrinėti teismui, o dalis nusikalstamo susivienijimo narių iki šiol slapstosi, vyksta jų paieška; ikiteisminio tyrimo metu vienas iš nusikalstamo susivienijimo narių, kuriam šiuo metu taikomas suėmimas, aktyviai bendradarbiavo su teisėsaugos pareigūnais ir padėjo atskleisti ginkluoto nusikalstamo susivienijimo organizatorių ir dalyvių padarytus nusikaltimus.

Lietuvos kriminalinės policijos biuras turi informacijos apie tai, jog Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime ginkluoto nusikalstamo susivienijimo lyderis S. Velečka per kitus asmenis bando paveikti šį suimtąjį, kad šis teisme pakeistų parodymus.

Administracinę bylą išnagrinėjusios kolegijos pirmininkas teisėjas Ernestas Spruogis pabrėžia, kad Kalėjimų departamento direktoriaus prerogatyva yra nuspręsti, kuriame tardymo izoliatoriuje laikyti suimtąjį, atsižvelgdami į visas padaryto nusikaltimo aplinkybes.

„Kalėjimų departamentas nusprendė pareiškėją laikyti būtent Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime, ir teismas ir nemato pagrindo naikinti šį sprendimą,“ – sako teisėjas E. Spruogis.

Priimdamas sprendimą teismas taip pat vadovavosi Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo 2015-09-07 nutartimi analogiškoje administracinėje byloje.

Šis Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimas per 14 dienų nuo jo paskelbimo apeliacine tvarka gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui, paduodant skundą šiam teismui arba per Vilniaus apygardos administracinį teismą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius