Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaikžudyste neteisingai apkaltintai tauragiškei – teisėsaugininkų akibrokštas

Tauragės rajono Mažonų seniūnijos gyventoja Tamara Miliūnienė, nepagrįstai įtarta pagimdžiusi ir nužudžiusi dvynukus bei išmetusi juos į šiukšlių konteinerį Klaipėdoje, iš valstybės už tai prisiteisė 11 tūkstančių litų, tačiau ši istorija dar nesibaigė.
Teismas pradėjo nagrinėti nepagrįstai apkaltintos T.Miliūnienės ieškinį.
Teisme nepagrįstai apkaltinta Tamara Miliūnienė buvo prisiteisusi pinigų. / Irmos Ozturhan/15min.lt nuotr.

Kaip rašo „Tauragės žinios“, naujagimių dvynių nužudymu T.Miliūnienė buvo apkaltinta 2009-ųjų birželį, kai grįžo atostogų iš Airijos. 

11 tūkst. litų moralinės ir turtinės žalos pragarą išgyvenusiai moteriai priteisė Klaipėdos apygardos teismas.

Tačiau Generalinė prokuratūra ir Policijos departamentas teismo nuosprendį apskundė Lietuvos apeliaciniam teismui, mat su ieškiniu nesutinka. Anot T.Miliūnienės advokato Viačeslavo Žarkovo, valstybei atstovaujantys pareigūnai mano, kad įstatymai nebuvo pažeisti, todėl jo ginamoji neturėjusi teisės pateikti civilinį ieškinį.

Už pažeminimą ir patyčias, patirtą stresą, prarastą kūdikį ir sveikatą moteris iš valstybės reikalavo 100 tūkstančių litų moralinei žalai atlyginti. Bet Klaipėdos apygardos teismas priteisė dešimtadalį reikalautos sumos.

Paskelbus teismo sprendimą T.Miliūnienė „Tauragės žinioms“ sakė, kad 11 tūkstančių litų vos atpirks išlaidas, kurias ji patyrė dėl to, kad neteisingai buvo apkaltinta.

Tačiau valstybės interesams atstovavusiems Vidaus reikalų ministerijos ir Generalinės prokuratūros pareigūnams bei Teisingumo ministerijos atstovui pasirodė, kad T.Miliūnienei nepriklauso jokia kompensacija.

„Jaučiausi pažeminta, pareigūnai su manimi elgėsi kaip su tikra nusikaltėle. Liepė prisipažinti, kad nužudžiau naujagimius, kurių nė nebuvau pagimdžiusi, nors tą jiems sakė ir mane apžiūrėjusi ginekologė. Praradau sveikatą ir kūdikį, kurio laukiausi, turėjau nemažai materialinių išlaidų ne dėl savo kaltės“, – „Tauragės žinioms“ guodėsi šiuo metu į Airiją pas savo suaugusius vaikus išvykusi T.Miliūnienė.

T.Miliūnienė pagalbos kreipėsi į prezidentę Dalią Grybauskaitę – parašė jai laišką.

Apie tai, ką jai teko išgyventi 2009 metais sugrįžus į Lietuvą atostogų ir kaip jai sekasi ieškoti teisybės, moteris papasakojo ir airiams. Išgirdę šią istoriją airiai esą buvo šokiruoti tokio mūsų valstybės pareigūnų požiūrio.

Šios istorijos šokiruoti moterį palaikantys airiai taip pat ketina rašyti laišką mūsų prezidentei.

Naujagimių dvynių nužudymu T.Miliūnienė buvo apkaltinta 2009-ųjų birželį, kai grįžo iš Airijos atostogų pas savo gyvenimo draugą ir vaiko tėvą Mažonų seniūnijoje. Gegužę konteineryje rastų negyvų berniukų ir T.Miliūnienės DNR beveik sutapo.

Pagrindas įtarti T.Miliūnienę buvo šios moters DNR pavyzdžiai, likę policijos duomenų bazėje.

Kita įtariamoji vaikžudyste, į šiukšlių konteinerį išmestų dvynukų motina klaipėdietė Viktorija F., už grotų laukia teismo. Ji buvo pargabenta iš Ispanijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius