-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Airijoje – lietuvių išpuolis prieš tautietį

Du lietuviai nubausti ketverių metų kalėjimo bausme dėl automobilio pagrobimo iš savo tautiečio Milvertono mieste, Airijoje, rašo irishtimes.com.
Antrankiai
Antrankiai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

21 m. Mykolas Dockevičius ir 22 m. Marius Bardauskas prisipažino kaltais vos prasidėjus teismui Dublino apygardos nusikaltimų teisme.

Trečiasis lietuvis – Eimantas Kadzevičius – nubaustas dvejų metų kalėjimo lygtinai bausme už savo vaidmenį grobiant automobilį 2008 m. kovo 22 d.

Automobilio savininkas susitiko su trijule, kai ši susisiekė ir pranešė norinti apžiūrėti pirkti siūlomą transporto priemonę. Skelbimą nusikaltėliai rado lietuviškame laikraštyje.

E.Kadzevičius susitarė su automobilio savininku išbandyti mašiną ir vairuodamas po kurio laiko kažkam paskambino mobiliuoju telefonu. Netrukus prie parduodamo automobilio sustojo kita mašina ir iš jos iššoko M.Dockevičius ir M.Bardauskas. Vaikinai nusitaikė į tautietį ir grasindami ginklu atėmė piniginę, mobilųjį telefoną, laikrodį bei automobilį.

Policininko sūnus M.Dockevičius tikino, esą įvykdyti nusikaltimą jį privertė vyras, kurį sutiko Dublino centre, kai atvyko į Airiją, ir kuris žadėjo įdarbinti statybose.

Panašią istoriją teismui pasakojo ir nusikaltimo bendrininkai, tikindami, kad įstatymams nusižengė ne savo noru, tačiau esą negali įvardyti žmogaus, privertusio padaryti nusikaltimą, baimindamiesi dėl savo ir šeimų Lietuvoje saugumo.

Teisėjas Patrickas McCartanas dvejais metais sumažino kalėjimo bausmę M.Dockevičiui ir vieną vaiką turinčiam M.Bardauskui, atsižvelgdamas į jų amžių ir tai, kad lietuviai pripažino savo kaltę.

Teisėjas taip pat nurodė lietuviams išvykti iš Airijos, kai tik jie bus paleisti. E.Kadzevičiui, kuris nežinojo, kad nusikalstant bus naudojami ginklai, teisėjas nurodė per septynias dienas grįžti į Lietuvą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius