Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vogti dviračiai į Plungę plūdo iš Airijos: gauja iš Lietuvos padarė milijoninę žalą

Airijos policija sučiupo dviračių vagių gaują iš Lietuvos. Įtariama, kad ne vienus metus veikusi grupuotė pavogė dviračių už milijonus eurų. Jie galiausiai atsidurdavo Plungėje ir būdavo realizuojami visoje Lietuvoje, skelbia thejournal.ie.
Dviračio vagystė Vilniuje, Goštauto g.
Asociatyvi iliustracija

Proveržis šiame tyrime įvyko praėjusių metų pabaigoje, kai netoli sostinės Dublino buvo aptikta 119 vogtų dviračių, bendra jų vertė – maždaug 250 tūkst. eurų.

Galiausiai sulaikyta ir lietuvių grupuotė, kiek šiuo metu įtariamųjų neskelbiama. Tačiau užsimenama, kad gaujos vadovai kilę iš Kauno ir Plungės.

Kriminalistai stebėjo vieno prabangaus dviračio, kuriame įmontuotas GPS siųstuvas, kelionę.

Stebint vieno prabangaus dviračio, kuriame įmontuotas GPS siųstuvas, kelionę, pavyko išsiaiškinti vagių naudojamą maršrutą.

Iš pradžių dviratis nukeliavo į atokią fermą Airijoje, tuomet jis atsirado kelte į Prancūziją. Toliau dviratis pastebėtas Kylio uoste Vokietijoje, iš kur keltu jis nugabentas į Klaipėda, o galiausiai atsidūrė Plungėje. Įtariama, kad būtent iš šio Lietuvos miesto buvo vykdoma prekyba vogtais dviračiais.

Anot Airijos žiniasklaidos, toks maršrutas populiarus tarp nusikalstamų grupuočių, gabenančių nelegalius krovinius per Europą.

Šiame tyrime dalyvauja Europolas, taip pat prie jo prisideda Vokietijos, Nyderlandų ir Lietuvos teisėsauga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius