-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aiškėja, kad tragišką avariją Vilniuje sekmadienį sukėlė automobilių plovėjas iš Lazdijų

Tragišką avariją, per kurią du žmonės žuvo ir dar keli buvo sužaloti, sekmadienį Vilniuje sukėlęs jaunuolis tvirtina, kad nelaimė įvyko jam lenkiant kitą automobilį. Prokurorai pirmadienį po pietų žada kreiptis į teismą su prašymu vaikiną suimti ilgesniam laikui.
Avarijos vietoje
Avarijos vietoje / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

15min.lt jau skelbė apie tragišką avariją Vilniuje, per kurią žuvo du žmonės, dar penki nukentėjo. Apie 16.05 val. Vilniuje, S.Neries g., automobilis „Honda Prelude“, vairuojamas R.B. (gim. 1990 m.), nepasirinko saugaus greičio, nesuvaldė vairuojamo automobilio, nuvažiavo nuo kelio važiuojamosios dalies ant šaligatvio, vertėsi ir čiuoždamas ant stogo partrenkė kelis žmones.

Automobilio kelyje pasipainiojęs D.V. (gim. 1987 m.) žuvo įvykio vietoje. Per avariją ypač sunkiai nukentėjo G.Ž. (gimusi 2011 m.), ji vėliau mirė ligoninėje. Mergaitės mama A.Ž. (gimusi 1986 m.) irgi sunkios būklės paguldyta į ligoninę.

Ant stogo čiuoždamas automobilis taip pat sužalojo A.B. (gimusi 1988 m.), kuri sunkios būklės paguldyta į ligoninę, ir A.L. (gimusi 2001 m.). Ji irgi sunkios būklės gydoma ligoninėje.

Automobilio keleivis E.V. (gim. 1989 m.) dėl nežymių sužalojimų gydomas ambulatoriškai.

Automobilį vairavusiam R.B. medikai suteikė pagalbą, vėliau jis buvo uždarytas į areštinę.

Pirmadienį po pietų prokurorai žada kreiptis į teismą, kur prašys leidimo automobilio vairuotoją suimti ilgesniam laikui.

„Jis pats sako, kad lenkė kitą automobilį. Iš kiemo išsuko mašina, norėdamas baigti manevrą, dar padidino greitį, mašiną sumėtė ir štai kas gavosi. Jis pats taip aiškina“, – pirmadienį 15min.lt žurnalistui sakė Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros Trečiojo nusikalstamų veikų tyrimo skyriaus vyr. prokuroras Egidijus Motiejūnas.

Pasak prokuroro, vairuotojo pažymėjimą R.B. gavo pernai kovo mėnesį. Automobilis „Honda“, ant šaligatvio traiškęs pėsčiuosius, priklauso jo draugui. Šį automobilį įtariamasis vairavo vos porą dienų.

„Greitis, greičiausiai, buvo viršytas bent dvigubai. Toje vietoje leidžiama važiuoti ne daugiau kaip 40 km/val. greičiu. Plius patirties stoka, įgūdžių neturėjimas... Po avarijos ir vairuotojas, ir keleivis buvo patikrinti alkotesteriu. Preliminariai, abu buvo blaivūs“, – 15min.lt žurnalistui sakė prokuroras.

Automobilį vairavęs R.B. į sostinę atvyko iš Lazdijų rajono. Pastaruoju metu vienoje automobilių plovykloje jis dirbo plovėju.

Prokuroras teigia, kad kartu važiavęs keleivis E.V. šioje avarijos byloje yra liudytojas.

„Už pasekmes atsako vairuotojas. Keleivis yra tik liudytojas“, – sakė prokuroras.

Kol kas neaišku, kokių medžiagų rasta į avariją patekusiame automobilyje. Prokuroras abejoja, kad tai gali būti narkotikai.

„Palaukim ekspertų išvadų. Bent kol kas atrodo, kad triukšmas kilo be reikalo“, – sakė E.Motiejūnas.

VIDEO: Tragiška avarija Vilniuje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius