Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aiškėja lėto Kauno ugniagesių darbo priežastis: koją gesinant pakišo ganėtinai nauja technika

Gegužės 28 dieną apie 17 valandą Noreikiškių kaime Kauno rajone užsiliepsnojo krovininis automobilis. Kelias tuo metu buvo uždarytas, nusidriekė automobilių eilė. Gaisrą stebėję pravažiuojantys vairuotojai negalėjo suprasti, kodėl neskubama gesinti. Ugniagesių darbas internete sulaukė kritikos. Gaisrinės vadovybė ėmėsi tyrimo. Manoma, kad pavedė net ir ganėtinai nauja laikoma technika.
Internautai sukritikavo Kauno ugniagesių darbą gesinant degusį automobilį
Internautai sukritikavo Kauno ugniagesių darbą gesinant degusį automobilį / Skaitytojo Žilvino nuotr.

Gegužės 28 dieną 17.18 valandą gautas pranešimas, kad Noreikiškių kaimo Šiltnamių gatvėje dega automobilis. Ugniagesiai gelbėtojai į įvykio vietą atskubėjo po 9 minučių, krovininis automobilis „Ford Transit“ degė atvira liepsna.

Gaisras lokalizuotas 17.32 valandą, likviduotas 17.44 valandą. Jo metu sudegė degios transporto priemonės dalys, termiškai paveiktas kėbulas.

Tačiau dėmesio šįkart sulaukė ne pats gaisras, o ugniagesių gelbėtojų darbas, užkliuvęs ne vienam internautui.

VIDEO: Liudininkai sukritikavo Kauno ugniagesių darbą gesinant automobilį

Vienas gaisro liudininkas, tuo metu vykęs pro šalį, užfiksavo, kaip keletą minučių ugniagesiai tiesiog vaikštinėjo aplink ir nepradėjo ant liepsnų leisti vandens. Savo vaizdo įrašą jis patalpino internete. Ugniagesių gesinimo operacija sulaukė ne vieno neigiamo komentaro.

Kiti bandė užstoti ugniagesius, teigdami, kad kalta įranga, juk gaisrininkų finansavimas – itin menkas. Tačiau užstojantieji iškart sulaukė atkirčio, kad reiktų viską pasitikrinti prieš pradedant pamainą.

Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, susipažinusi su internete sklandančiu vaizdo įrašu, nusprendė ištirti ugniagesių darbą. Pasitarimas buvo numatytas birželio 2 dieną.

„Nagrinėjama filmuota medžiaga. Antradienį valdyboje vyks susirinkimas šiuo klausimu, dėl ugniagesių veiklumo ar neveiklumo tame gaisre. Filmuotą medžiagą peržiūrės vadovybė“, – dar praėjusią savaitę 15min informavo valdybos spaudos atstovė Džiuginta Vaitkevičienė.

Birželio 2 dieną ji patvirtino, kad pasitarimas įvyko, „tam tikri rezultatai jau yra suvesti“. Tai nebuvo įprasta situacija. Dėl lėto pradėjimo gesinti kalta, tikėtina, ugniagesius gelbėtojus pavedusi technika. Šiuo metu toliau aiškinamasi: nesuveikė vandens padavimo siurblys ar sustreikavo kompiuterinė technika.

„Gaisrinė mašina, su kuria vykta gesinti, ganėtinai nauja. Vidaus pajėgų valdymo skyriaus specialistai toliau aiškinasi, kas tiksliai nutiko“, – teigė Dž.Vaitkevičienė.

Tyrimo rezultatus paskelbti žadama netrukus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius