Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aistros dėl pedofilo Vilniuje: vieni juo nebetiki, kiti – plečia medžioklės plotus

Šią savaitę sostinėje tėvelių nerimą ir policijos susidomėjimą kėlė pranešimai apie įtartiną vyrą, viliojantį mažamečius. Nuo ketvirtadienio sujudimas iš Pilaitės rajono tarsi persikėlė į kaimynines Justiniškes, kur vaikai taip pat ėmė pasakoti tėvams apie keistus saldainių siūlytojus, o nerimo banga nuvilnijo ir per „Facebook“ bei pasiekė policiją.
Vilniaus policijos patruliai ruošiasi Naujųjų Metų sutiktuvėms
Asociatyvi iliustracija: apie tėvelių nerimą dėl įtartinų asmenų, priekabiaujančių prie vaikų, informuota visa Vilniaus policija. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Daugeliui pirma mintis buvo, kad įtariamajam Pilaitėje kabinėtis ir mažamečių pasidarė nebesaugu, todėl šis nutarė pakeisti savo geografinę padėtį ir iškeliavo ieškoti aukų į Justiniškes. Tačiau pirminiuose pranešimuose apie Justiniškėse ieškomą įtariamąjį minimas pagyvenęs keistuolis – vargu, ar tai tas pats asmuo, kuris Pilaitėje įvardintas kaip rudaplaukis trisdešimtmetis.

„Jau persikėlė į Justiniškes prie Vyturio pradinės mokyklos...“

Justiniškėse pirmokas mamai papasakojo, kad kažkoks vyriškis stovėjo prie mokyklos krūmų ir siūlė saldainių.

„Šiandien jau Justiniškėse siūlė vaikams saldainių“, – tokių lakoniškų pranešimų ketvirtadienį pasirodė feisbuke.

Į 15min kreipėsi viena šio rajono gyventoja, kuri pasidalijo tuo, ką buvo paskelbusi socialiniame tinkle – situacija motinai pasirodė labai panaši į tą, kaip naujienų portalas rašė apie Pilaitę.

„Šiandien mano sūnus (pirmokas) grįždamas savarankiškai iš mokyklos sakė, kad kažkoks vyriškis stovėjo prie mokyklos krūmų ir siūlė saldainių! Saugokime savo vaikus!!!

Sūnus sakė, kai tik atsisakė tų saldainių, tas vyriškis iškart nužingsniavo tolyn nuo mokyklos.

Sakė, kad jis pagyvenęs ir avėjo mėlynais batais su raištukais, buvo apsirengęs pilku megztuku ir tamsiai pilkomis kelnėmis (bet tai ne sportiniai rūbai). Dar buvo barzda ant smakro, bet neilga“, – tokį įspėjimą paviešino vilnietė.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyryje 15min sužinojo, kad apie galimus pavojus Justiniškėse pareigūnai taip pat informuoti. Budrių piliečių pranešimas užregistruotas rugsėjo 14 dieną 13.52 val.

Policijos atstovai sako, kad tokią iš gyventojų gaunamą informaciją visuomet rimtai vertina, ją tikrina, o susisteminus pasitvirtinusius faktus vėliau galima tikėtis sėkmingų paieškų bei tyrimų, o svarbiausia – nusikalstamų veikų prevencijos.

Su 15min susisiekusi Justiniškių gyventoja apgailestavo, kad tokio pobūdžio problemos kartojasi kasmet. „Vasarą po Buivydiškes kažkoks tipas slankiojo, pernai irgi buvo tokių pranešimų. Po jų mokykloje durys pradėtos rakinti. Tikrai bendruomenė jaučiasi nesaugiai – juk vaikai keliauja į ir iš mokyklos, žaidžia kiemuose“, – nerimu dalijosi vilnietė.

Tuo pat metu iš Pilaitės bendruomenės 15min pasiekė žinia, jog vietos gyventojai po nepasitvirtinusių sulaikymų ėmė abejoti, ar įtariamasis pedofilas apskritai egzistuoja.

„Kol įtariamas pedofilas keliauja per Vilnių, M.Mažvydo progimnazijos pedagogės, vietoj to, kad patartų tėvams įspėti vaikus, visą istoriją vadina tik fantazijomis“, – piktinosi viena Pilaitės gyventoja.

Per susirinkimą mokytoja nugesino visus tėvus dėl galimo pedofilo, pasakė, kad žmonės suklydo ir prisifantazavo.

Tokią moters reakciją sukėlė šis skelbimas „Facebook“ grupėje: „Vakar buvo mano vaiko klasės susirinkimas. Mokytoja nugesino visus tėvus dėl galimo pedofilo, pasakė, kad žmonės suklydo ir prisifantazavo, nes iš tikrųjų žmogus pametė šuniuką ir jo ieškojo. Įdomiai, ane? Ypač, kai ieškodamas šuniuko klausinėjo tik vaikų. Dar pedagogė pasakė, kad žurnalistai išpūtė burbulą, o policija sulaikė du vyrus, kurie nekalti. O kaip tada dėl mokyklos, į kurią pateko tas išgama – tai ką, mano ir kitų vaikai fantazuoja??? Jie net nesivargino peržiūrėti antradienio pertraukų kamerų... Man trūksta žodžių.“

Tiek Pilaitės, tiek Justiniškių bendruomenės išlieka budrios, o apie galimus pavojus vaikas ir ieškomus įtariamuosius yra informuoti visi Vilniaus apskrities policijos teritoriniai padaliniai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius