Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Akistata“ rodė D.Kedžio dukterį, kuri sakė, kad mama jos nekenčia

TV3 laida „Akistata“ trečiadienio vakarą įrodinėjo, kodėl Drąsiaus Kedžio ir Laimos Stankūnaitės dukters negalima atiduoti motinai. Laidoje taip pat parodyta kalbinama mergaitė, kuri sakė, kad mama jos nekenčia.
Drąsiaus Kedžio dukra
Drąsiaus Kedžio dukra / Kadras iš D.Kedžio filmuotos medžiagos

TV3 laida „Akistata“ šįkart daug dėmesio skyrė tam, kas dabar vyksta prie Venckų namo, kalbino budinčius žmonės ir, be abejo, Neringą Venckienę bei D.Kedžio pusseserę Sonatą Žukauskienę, kurios abi tvirtino, kad mergaitės atidavimas motinai yra kruopščiai suplanuotas tam, jog dingtų žmonės, galintys liudyti apie padarytus nusikaltimus.

„Viskas vyksta taip, kaip pageidauta L.Stankūnaitės“, – tvirtino S.Žukauskienė ir spėjo, kad daroma taip, jog vaikas su motina būtų išvežti į užsienį ir visą istoriją galima būtų užmiršti. Moteris tvirtino, kad dabar kažkam svarbiausias uždavinys yra paimti iš jų mergaitę – ji nenustebtų, jeigu būtų pasiryžta namo šturmui.

S.Žukauskienei antrino N.Venckienė ir sprendimą atiduoti mergaitę motinai vadino dar viena grandimi „juodajame kažkieno parašytame scenarijuje“. Bent jau N.Venckienės žodžiais tariant, viskas klostosi kai kam labai palankiai: I.Stankūnaitei nepareiškiami įtarimai, kad ji galėtų pasiimti dukterį, vėliau miršta D.Kedys, mergaitė atiduodama I.Stankūnaitei, vėliau išteisinamas Andrius Ūsas. N.Veckienė tvirtino, kad, jos manymu, A.Ūsui galėtų būti skirta ir 10 metų laisvės atėmimo bausmė, tačiau ji visiškai nenustebtų, jeigu šis vyras teismo salėje jau per pirmą posėdį būtų išteisintas.

Beje, kaltinimų I.Stankūnaitei nuolat negailinti N.Venckienė šįkart mėgino ją „atvesti į protą“ ir sakė, kad moteris turbūt nesupranta, kur įsivėlė, nežino, kas jos laukia, tad geriausias sprendimas neva būtų viską nuoširdžiai papasakoti.

Sakė, kad mama jos nekenčia

„Akistatoje“ kalbinta ir pati mergaitė. Visų pirma, kad mergaitė nenori vykti pas mamą, pasakojo S.Žukauskienė. Ji sakė, kad sužinojusi, jog teks vykti pas motiną, mergaitė ėmė šaukti, rėkti: „Aš ten nuvažiuosiu po 10 metų.“ D.Kedžio pusseserė sakė, kad ir atėjusi vakare rado mergaitę kampe susigūžusią.

„Akistata“ žiūrovams rodė ir kalbinamą mergaitę. Mergaitė pasakojo, kad motina palikdavo ją darželyje per naktį. „Mama manęs nekenčia“, –  kelis kartus pakartojo mergaitė, taip pat sakė, jog mama liepdavo jai „viską daryti“.

Tiesa, laidos rengėjai nepasakė, ar toks mergaitės rodymas per televiziją nekenkia paties vaiko interesams.

Vardino, kodėl mergaitei nebus saugu

„Akistata“ sudėliojo ir keletą priežasčių, kodėl, anot laidos rengėjų, mergaitei nebus saugu pas mamą.

Pirma, jeigu L.Stankūnaitė yra saugoma, vadinasi, jai gresia pavojus, todėl ir mergaitei grės toks pats pavojus. Antra, L.Stankūnaitė saugoma itin akylai, ji nuolatos kraustosi iš vienos vietos į kitą, net vaiko teisių apsaugos darbuotojai negalėtų jos nuolatos lankyti. „Ar tai nepažeidžia vaiko interesų?“ – klausė „Akistata“. Trečia, laidos rengėjams kilo klausimas, iš kokių lėšų L.Stankūnaitė maitins vaiką. Negi gyvenimas pusbadžiu nepažeidžia vaiko interesų – vėl klausė Kristupas Krivickas. Kaip argumentai buvo įvardyta ir tai, kad pats vaikas nenori pas mamą, be to, skubus paėmimas iš dabartinių namų irgi pažeidžia vaiko interersus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius