Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Akistatos su pasieniečiais bandęs išvengti kontrabandininkas užklimpo laukuose

Prie sienos su Rusija Lieponos užkardos pareigūnai aptiko nuo kelio nuvažiavusį ir užklimpusį automobilį, kurio slėptuvėse buvo pusantro tūkstančio pakelių kontrabandinių rūkalų. Įtariama, kad jo vairuotojas spruko gavęs informacijos apie netoliese patruliavusius pasieniečius.
Kontrabandinės cigaretės
Kontrabandinės cigaretės / VSAT nuotr.
VSAT nuotr./Kontrabandinės cigaretės
VSAT nuotr./Kontrabandinės cigaretės

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, antradienio naktį VSAT Lazdijų rinktinės Lieponos užkardos patruliai tarnybiniu visureigiu vyko keliu Kybartai – Kudirkos Naumiestis. Pasienio su Rusija ruože esančio Šikšnių kaimo ribose jie tamsoje pamatė nuo pagrindinio kelio nuvažiavusį ir laukuose užklimpusį automobilį „Volkswagen Passat“. Aplink žmonių nebuvo.

Pasprukęs automobilio vairuotojas labai skubėjo. „Volkswagen Passat“ buvo atrakintas, jame palikti užvedimo raktelis ir dokumentai. Iš pirmo žvilgsnio atrodė, kad nieko draudžiamo mašina nebuvo gabenama. Pradėjo aiškėti, kad šis automobilis ką tik į Lietuvą iš Rusijos buvo įvažiavęs per Kybartų punktą.

VSAT nuotr./Kontrabandinės cigaretės
VSAT nuotr./Kontrabandinės cigaretės

Apžiūrint „Volkswagen Passat“ pasieniečiams kilo įtarimų, kad juo gali būti gabenta kontrabanda. Mašina buvo nuvežta į netoliese esančią Lieponos užkardą, kur yra sąlygos detaliam patikrinimui. Pasirodo, „Volkswagen Passat“ įrengtose slėptuvėse tikrai buvo kontrabandinių cigarečių. Jų VSAT pareigūnai rado dujų bake, galiniame bamperyje, galinėse durelėse. Degalų bake buvo įrengta pertvara - vienoje dalyje teliūskavo dyzelinas, kitoje buvo prigrūsta rūkalų.

Iš viso iš slėptuvių pasineiečiai ištraukė 1 tūkst. 448 pakelius cigarečių ,,Golden Gate Red“, ,,Denim Blue“ ir,,Denim Red“.

Įtariama, kad šio automobilio vairuotojas galėjo gauti informacijos apie pasienio ruože čia pat patruliavusius pasieniečius. Gali būti, kad vengdamas akistatos su VSAT pareigūnais jis nusuko „Volkswagen Passat“ nuo pagrindinio kelio ir bandė pasišalinti laukais, tačiau užklimpo.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką pradėta administracinės bylos teisena.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius