Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Aklam vyrui ir bičiuliui – įtarimai dėl narkotikų: prokurorė prašo daug metų nelaisvės

10 ir 13 metų laisvės atėmimo – tokių bausmių Klaipėdos apygardos prokuratūros prokurorė Irina Valadkienė paprašė dviem vaikystės bičiuliams už nusikaltimus, susijusius su narkotikais. Du jauni vyrai, kurių vienas aklas, įkliuvo su dideliu kiekiu amfetamino. Šis atkeliavo iš Vokietijos plastikiniame pakete, skirtame kačių ėdalui. Tiek 36-erių Kęstutis P., tiek 28-erių Arvydas B. savo kaltės nepripažįsta. Teisme aidėjo baigiamosios kalbos, vyrai prašė juos išteisinti.
Kęstutį P. Ir Arvydą B.prokurorė siūlo įkalinti ilgiems metams nelaisvės.
Kęstutį P. Ir Arvydą B.prokurorė siūlo įkalinti daug metų. / 15min.lt nuotr.

Bylos duomenimis, 2020 metų rugpjūtį bičiuliai, turėdami tikslą platinti, iš Vokietijoje gyvenančio nenustatyto asmens Arvydui B. nupirkus didelį kiekį, 75 g amfetamino, jį atsisiuntė paštu Kęstučio P. adresu Skuodo rajone.

Tą patį mėnesį atkeliavo ir siunta iš Ispanijos su 3,8 g psichotropinės medžiagos DMT.

Vyrų siuntinius suuodė pareigūnai, tad įrodinėjant nusikaltimą dalyvavo ir kriminalinės žvalgybos pareigūnai, buvo įrašinėjami pokalbiai, vyko sekimas.

Penktadienį Klaipėdos apygardos teisme buvo išklausyta keletas įrašų, kuriuose aidėjo tiek abiejų vyrų, tiek vieno jų pokalbis su kurjeriu.

Bičiuliui paskambinęs Arvydas B. teiravosi, ar jam niekas neskambino.

„O kas turėjo skambinti?“, – pasigirdo aklo bičiulio Kęstučio B. klausimas. Netrukus draugas paaiškina, jog turi skambinti kurjeris ir atvežti siuntą, tad nuskamba prašymas „kažką suvelti, kad atvažiuotų tuo adresu“ ir kaipmat privažiuosiąs Arvydas B.

Paprašė didelių bausmių

Penktadienį aidint baigiamosioms kalboms prokurorė I.Valadkienė Kęstučiui P. siūlė skirti dešimties metų laisvės atėmimo bausmę, o bičiuliui Arvydui B. – 13 metų.

Anot prokurorės, vyrai, veikdami bendrininkų grupėje, padarė sunkius nusikaltimus. Jų padarymas esą pagrįstas įrodymas, išnagrinėjus kriminalinės žvalgybos medžiagą, liudytojų apklausas ir kitą medžiagą. Vyrai savo kaltės nepripažino. Tiesa, Arvydas B. sutiko su vienu epizodu, mat jo cigarečių pakelyje buvo aptikta suktinė.

„Tarpusavio pokalbiai parodo, kad abu žinojo apie parsisiunčiamas medžiagas, veikė susitarę“, – teigė prokurorė. Aplinkybes teisme paliudijo ir policijos pareigūnas, taip pat liudytojai.

Tiesa, vienas liudytojų, vieno kaltinamųjų draugas, suteikė aptakią informaciją, vis atsakinėdamas, jog nežino, ko prašė, kas yra pokalbiuose minėtas „sniegas“ ir pan.

„Ir pačių parodymai nenuoseklūs, neįtikinami. Teisiamųjų išsisukinėjimai akivaizdžiau pagrindžia jų kaltę“, – teigė prokurorė, pabrėžusi, jog neišgirdo iš kaltinamųjų gailėjimosi.

15min.lt nuotr./Kęstutį P. Ir Arvydą B. prokurorė siūlo įkalinti ne mažiau nei dešimtmečiui.
15min.lt nuotr./Kęstutį P. Ir Arvydą B. prokurorė siūlo įkalinti ne mažiau nei dešimtmečiui.

„Atsižvelgiant į regėjimo negalią, siūlau atkreipti dėmesį, kad Kęstutis P. kasdien gyvenimiškai tvarkosi, dirba, atsiskaitinėja grynais pinigais, mamai išvykus ūkį prižiūrėjo. Negalia netrukdė daryt sunkius nusikaltimus“, – dėstė prokurorė.

Kęstutis P. inkriminuojamas dėl keturių sunkių nusikaltimų. Prokurorė jam teismo prašo skirti subendrintą dešimties metų laisvės atėmimo bausmę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius