Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Akmenės pareigūnai nuo rapso apspangusią stirną pasiuntė į „sanatoriją“ Kaune

Akmenės rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus pareigūnai Vaida Paulauskienė ir Vitalijus Damskis kartu su praktikante Gabija Ivanovaite šalia važiuojamosios kelio dalies pastebėjo apsvaigusią stirną. Pareigūnų ekipažas sustojo padėti. Tiesa, gamtininkai siūlo tokias stirnas vyti giliau į mišką – per laiką atsigaus.
Stirna
Stirna

Sustabdę tarnybinį automobilį ir priėję arčiau, policijos pareigūnai pastebėjo, kad šalia kelio stovinti stirna nebėga nuo žmonių, lenkdama galvą atgal, ji svirduliuoja.

„Supratome, kad stirna serga, jai reikalinga specialistų pagalba. Negalėjome jos palikti myriop, tad susisiekėme su vietiniu medžiotoju, kad įvertintų jos būklę“, – apie neeilinę situaciją pasakojo pareigūnė.

Į pagalbą atskubėjus medžiotojui ir stirną pristačius į Šiaulius, buvo nustatyta, kad gyvūnas galimai apsinuodijo rapsais,. Todėl ko stirna išvežta į Kauną.

Pareigūnai džiaugiasi, kad stirna laiku pateko į specialistų rankas ir tikisi, kad po gydymo ji laimingai galės grįžti atgal į gamtą.

Gamtininkai primena, kad stirnos ir kiti kanopiniai apkvaista nuo pavasarį atkapstyto rapso. Prisiėda ir susisuka galva. Tuomet jie elgiasi neatsargiai, lipa ant kelio, nebėga nuo žmonių.

Gamtininkas ir fotografijos virtuozas Marius Čepulis patvirtino, kad stirnos pavasarį iš tiesų kartais apkvaista nuo rapso. Tačiau taip nutinka ne su visomis.

Rapsas ne visas stirnas veikia vienodai. Tai priklauso nuo kiekvieno gyvūno sveikatos būklės, organizmo. Kai kurie taip apkvaista, jog visiškai praranda orientaciją ar savisaugos jausmą.

Gamtininkas tokiais atvejais patarė tiesiog nuvyti gyvūną kuo giliau į mišką arba toliau nuo kelio. Taip, galbūt, išgelbėsite jo gyvybę. Apkvaitimas turėtų netrukus praeiti, o gyvūnas toliau laimingas bėgios po miškus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius