Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 06 23 /2018 06 24

Aleksoto aerodrome sudužo akrobatinio skraidymo čempionės pilotuojamas lėktuvas

Šeštadienį Kauno Aleksoto aerodrome nukrito lėktuvas JAK 52. Jį pilotavo akrobatinio skraidymo lakūnė Rita Eriksonienė, kartu skrido dar vienas vyras. Pastarajam medikų pagalbos neprireikė, atvykę gelbėtojai rado jį vaikštinėjantį aplink lėktuvą, tuo tarpu pilotė išvežta į ligoninę, tačiau, pirminiais duomenimis, jos sužalojimai nebuvo rimti.
S.Dariaus ir S.Girėno aerodrome sudužo lėktuvas
S.Dariaus ir S.Girėno aerodromoas Aleksote / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Kaip 15min pasakojo S.Dariaus ir S.Girėno aerodromo direktorius Vytas Skučas, nelaimė įvyko, kai skrendant sugedo akrobatinio sportinio lėktuvo variklis.

„Tūpė užgesusiu varikliu, per dideliu greičiu palietė pakilimo taką, nosis sukosi į pievą ir lėktuvas sulūžo“, – įvykių eigą sudėliojo jis.

Anot jo, technika po incidento suniokota nepataisomai. Lėktuvą pilotavusi R.Eriksonienė – akrobatinio sporto meistrė, Lietuvos čempionė.

„Iš tikrųjų tokio lygio sportininkei keistai atsitiko. Virš taško, virš aerodromo... Civilinės aviacijos administracija ir Akrobatinio skraidymo federacija gali detaliau pasižiūrėti, – sakė jis ir pridūrė: – Džiaugiuosi, kad visi sveiki, be kraujo, su sąmone.“

Sekmadienį policija patikslino, kad R.Eriksonienė patyrė kairės kojos čiurnos lūžį, raktikaulio sumušimą bei stuburo traumą, ji paguldyta į Kauno ligoninę.

Prieš ketverius metus 15min rašė, kad Lietuvos akrobatinio skraidymo federacijos vadovas Eltonas Meleckis gyrė R.Eriksonienę už begalinį norą skraidyti ir didžiulį užsispyrimą siekiant tikslų.

„Dar pridėjus jos patirtį, ji tikrai sudarys rimtą konkurenciją daugumai lakūnų“, – prieš tuomet vykusias varžybas apie ją kalbėjo septyniskart šalies čempionas E.Meleckis.

Spec. tarnybos pranešimo apie nelaimę sulaukė 13 val. 53 min., jie informuoti apie Aleksoto aerodrome nukritusį JAK 52.

Kaip pranešė Bendrasis pagalbos centras, į įvykio vietą nedelsiant išsiųstos Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pajėgos, informuota Kauno greitoji pagalba.

Į įvykio vietą atvykę gelbėtojai rado vyrą vaikštinėjantį aplink lėktuvą, jis skrido kartu, tačiau iš įvykio vietos pasišalino. Kiek vėliau jis pats prisistatė į Kauno ligoninę, čia jį apžiūrėję medikai išleido gydytis į namus.

Pilotei prireikė medikų pagalbos, ji išvežta į ligoninę dėl patirtų traumų.

Nukritęs lėktuvas neužsidegė, tačiau iš jo bėgo degalai, incidento likvidavimui ugniagesiai naudojo sorbentą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius