Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Algirdas Geležius iš naujo bus teisiamas dėl 1994 metais padarytų nusikaltimų

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) paskelbė buvusiam politikui A.Geležiui nepalankią nutartį.
Algirdas Geležius
Algirdas Geležius / Kadras iš LNK žinių

„Yes!“, – taip emocingai reaguoti sau leido Generalinės prokuratūros prokurorė Sigutė Malinauskienė, antradienio popietę išgirdusi LAT verdiktą.

Jo esmė: buvusio politiko A.Geležiaus baudžiamoji byla turės būti iš naujo nagrinėjama apeliacinės instancijos teisme.

Kaip skelbta anksčiau, A.Geležius buvo kaltinamas 1994 m. balandį žiauriai nužudęs du žmones, kurie neva buvo apvogę jo brolį. Ikiteisminis tyrimas dėl šių nužudymų buvo pradėtas dar 1994 metais, vėliau sustabdytas, o 2004 m. – atnaujintas. Byla teismą pasiekė tik 2007 metais.

A.Geležius buvo kaltinamais ne tik itin žiauriais nužudymais, bet ir bandymu papirkti policijos pareigūną, kad šis aktyviai netirtų šios bylos.

Ir Kauno apygardos teismas 2009 m. ir Lietuvos apeliacinis teismas pernai buvo A.Geležių išteisinę.

Tačiau LAT paskelbė nutartį, jog abu teismai neišsamiai išnagrinėjo bylą, todėl ji grąžinama  nagrinėti iš naujo.

Kaip skelbta anksčiau, be galo painią istoriją imta narplioti daugiau nei prieš šešerius metus, kai į teisiamųjų suolą sėdo A.Geležiaus pusbrolis Algirdas Vasiliauskas.

Pastarasis buvo nuteistas už tai, kad norėdamas atkeršyti pusbroliui A.Geležiui už 1999 metais neva pasisavintą kontrabandinių cigarečių krovinį, 2004 metais suorganizavo pastarojo nužudymą. Vykdytojui duota pinigų ginklui įsigyti ir sumokėtas avansas. Tačiau nusikaltimas iki galo nebuvo įvykdytas, nes pasamdytas žudikas pasirodė esantis policijos agentas.

Pareigūnai suvaidino A.Geležiaus dingimą – netoli Kalvarijos esančio Jurgežerių ežero pakrantėje pastatė jo automobilį, ant kurio paliko panašių į kraujo dėmių, pakrantėje imitavo grumtynių pėdsakus. A.Vasiliauskas dėl šio nusikaltimo buvo nuteistas kalėti pusseptintų metų, tačiau vėliau išteisintas.

Kalėjime atsidūręs A.Vasiliauskas pareigūnams papasakojo, kad jo pusbrolis prieš daugelį metų užsakė nužudyti du vyrus, Kalvarijos miestelio gyventojus Raimondą Akelį ir Zenių Valinčių. Šie žmonės jau kurį laiką buvo dingę be žinios.

Tyrimą pradėję Kriminalinės policijos biuro darbuotojai iš viso apklausė apie 60 liudininkų. Pareigūnams pavyko rasti kelis žmones, kurie liudijo, jog R.Akelis ir Z.Valinčius buvo pagrobti, nuvežti į mišką, žiauriai kankinami, įmesti į iškastą duobę, o vėliau joje nušauti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius