Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Alkoholis dviem broliams Prienuose pridarė nemalonumų, vienas brolis už pareigūnų papirkimą nuteistas laisvės apribojimu

Policijos pareigūną papirkti bandžiusiam prieniškiui teismas skyrė pusės metų laisvės apribojimą.
Policija
Policija / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip rašoma Kauno apskrities VPK pranešime, vasario 15 d. apie 9 val. policija gavo pranešimą, kad į Prienų rajono apylinkės teismo pastatą atvyko du girti jaunuoliai.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Prienų rajono policijos komisariato patruliai, atvykę į teismo pastatą, rado brolius D.L. (gim. 1983 m.) ir P.L. (gim. 1989 m.), gyvenančius Prienų r., Medvišių kaime. Nuo abiejų jaunuolių sklido alkoholio kvapas.

Neblaiviems jaunuoliams patruliai nurodė kartu vykti į policijos komisariatą, tačiau P.L. įsėdo į jam priklausantį automobilį „Audi 80“ ir pavažiavęs apie 100 metrų išlipo iš jo.

Pareigūnams pasiteiravus, kodėl vairavo automobilį, vaikinas paaiškino, kad automobilis buvo paliktas kelio ženklo „Sustoti draudžiama“ galiojimo zonoje. Į pareigūnų klausimą, kodėl vairavo automobilį būdamas neblaivus, P.L. atsakė, kad alkoholį gėrė, tačiau nesijaučia girtas.

Policijos patruliai ruošėsi alkoholio matuokliu nustatyti girtumo laipsnį, bet P.L., siekdamas išvengti patikrinimo ir administracinės atsakomybės už transporto priemonės vairavimą neblaiviam, pareigūnams pasiūlė „mainus“ ir bandė juos papirkti 100 litų.

Pinigais pareigūnai nesusigundė. Už pasirodymą girtiems (P.L. buvo nustatytas 2,37 promilės girtumas, o jo broliui D.L. – 2,02 promilės girtumas) viešoje vietoje buvo paskirti įspėjimai.

Neblaiviam P.L., kuris vairavo automobilį neblaivus, surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso
126 straipsnį. Už šį pažeidimą numatyta administracinė atsakomybė nuo 2 tūkst. litų iki 3 tūkst. litų bauda su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo dvejų iki trejų metų arba administracinį areštą nuo dešimties iki trisdešimties parų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo dvejų iki trejų metų.

O už bandymą papirkti pareigūnus trečiadienį Prienų rajono apylinkės teismas piliečiui P.L. paskyrė pusės metų laisvės apribojimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius