Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aloyzas Sakalas už sukeltą avariją gavo 750 litų baudą

Netrukus 80-ajį jubiliejų minėsiantis buvęs europarlamentaras, Socialdemokratų partijos garbės pirmininkas Aloyzas Sakalas už sausio pabaigoje sostinėje sukeltą avariją turės pakloti 750 litų, rašo „Lietuvos žinios“.
Politikas ir visuomenės veikėjas Aloyzas Sakalas
Politikas ir visuomenės veikėjas Aloyzas Sakalas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Per eismo įvykį Vilniuje Antakalnio gatvėje, šių metų sausio 26 dieną nukentėjo trys moterys. Sprendimas dėl nuobaudos A.Sakalui skyrimo šiomis dienomis buvo priimtas sostinės Kelių policijos valdyboje.

Tyrėjai nustatė, kad politikas kaltas dėl avarijos. Tačiau jie įžvelgė lengvinančių aplinkybių, esą A.Sakalas dėl įvykio nuoširdžiai gailėjosi bei padėjo tirti pažeidimą. Būta ir sunkinančios aplinkybės – per metus tai jau antras pažeidimas, už kurį A.Sakalui skiriama administracinė bauda.

„Normali bauda“, – trečiadienį sakė A.Sakalas.

Kiek anksčiau administracinę baudą jis prisipažino gavęs už automobilio pastatymą neleistinoje vietoje. Kokio dydžio ji buvo, A.Sakalas teigė neprisimenantis.

Socialdemokratas pasakojo atsiprašęs merginos, kuri dėl jo kaltės patekusi į ligoninę. Anot A.Sakalo, eismo įvykio liudytojų parodymai buvo prieštaringi: vieni teigė, esą jis važiavo degant žaliam šviesoforo signalui, kiti – raudonam.

„Policija nusprendė, kad degė raudona“, – pripažino politikas.

Po eismo įvykio Antakalnio gatvėje buvo paskelbta, kad A.Sakalo vairuojamas visureigis „Toyota RAV4“ partrenkė per pėsčiųjų perėją einančias dvi merginas. Viena jų sužalojimų išvengė, kitą, 21 metų, greitosios medicinos pagalbos medikai išvežė į ligoninę. Nustačius nesunkų kūno sužalojimą, netrukus ji buvo išleista į namus.

Buvęs europarlamentaras po įvykio žurnalistams sakė važiavęs maždaug 50 kilometrų per valandą greičiu, vežė į netoli esančią gydyklą savo žmoną planinei akies operacijai. Jis tvirtino antrąja eismo juosta važiavęs degant žaliam šviesoforo signalui. Prie perėjos pirmojoje juostoje stovėjo automobilis. Iš už jo į perėją išėjusių merginų jis nespėjo pastebėti.

Netrukus, pasak „Lietuvos žinių“, paaiškėjo, kad buvo ir trečia nukentėjusi moteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius