Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Alytaus apskrityje – ratuotų papirkinėtojų sujudimas

Savo ruožtu Alytaus policijos atstovai teigia, kad pinigai nepadeda išvengti atsakomybės.
Akcijos akimirka
Asociatyvinė iliustracija: antikorupcinės akcijos akimirka / Tomo Tumalovičiaus nuotr.

Praėjusią parą Alytaus apskrityje užregistruota 3 nesėkmingi bandymai papirkti policijos pareigūnus. Šiemet iki balandžio 8 dienos iš viso užregistruota 16 bandymų papirkti pareigūnus.

Dėl visų atvejų pradėti ikiteisminiai tyrimai.

Balandžio 7 dieną Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Alytaus aps. VPK) pareigūnams įkliuvo du neblaivūs vairuotojai ir vienas vairuotojas, neturintis galiojančių transporto priemonės privalomosios techninės apžiūros ir draudimo dokumentų. 

Visi trys tikėdamiesi „susitarti“ su policininkais, staiga surezgė planą, kad nuo gresiančios administracinės atsakomybės juos galėtų išgelbėti kyšis. Tad iš piniginės ištraukė turėtus litus ir eurus. Nors ir įspėti, kad paimtų pinigus, kadangi tai pareigūno papirkimas, nė vienas „dosniųjų“ nepakluso, turėjo viltį, kad pareigūnai už šią „dovaną“ jų pagailės.

Alytaus aps. VPK užfiksuoti įvykiai:

2014-04-07 Alytaus aps. VPK Prienų rajono  policijos komisariate gautas pranešimas, kad apie 9.44 val., M.T., gimęs 1973 m., siekdamas išvengti administracinės atsakomybės už Kelių eismo taisyklių pažeidimą (vairavo automobilį neblaivus (nustatytas 1,86 promilės girtumas) ir sukėlė eismo įvykį), Alytaus aps. VPK Prienų r. PK pareigūnui siūlė 500 eurų kyšį. M.T. uždarytas į areštinę.

2014-04-07 Alytaus aps. VPK Varėnos rajono policijos komisariate gautas pranešimas, kad apie 6 val. Varėnoje, M.K.Čiurlionio g., R.K., gimusi 1962 m., siekdama išvengti administracinės atsakomybės už Kelių eismo taisyklių pažeidimą (vairavo automobilį neblaivi (nustatytas 1,32 promilės girtumas), Alytaus aps. VPK pareigūnams davė 100 eurų kyšį. R.K. apklausta.

2014-04-07 Alytaus aps. VPK Varėnos rajono policijos komisariate gautas pranešimas, kad apie 10.30 val. Varėnos r., Barčių k., V.V., gimęs 1964 m., siekdamas išvengti administracinės atsakomybės už Kelių eismo taisyklių pažeidimą (vairavo automobilį be privalomojo civilinės atsakomybės draudimo ir privalomosios techninės apžiūros), Alytaus aps. VPK Varėnos r. PK pareigūnams davė 50 litų kyšį. V.V. apklaustas.

Policijos atstovai dar kartą įspėja, kad pažeidėjai nebandytų tartis ir papirkti policijos pareigūnų. Kiekvienu atveju pradedamas ikiteisminis tyrimas, o Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už tokią nusikalstamą veiką numato griežtas sankcijas ir net laisvės atėmimo bausmę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius