Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 18 /17:16

Alytaus gatvėse – „čiuožykla“, o Kauno policija fiksuoja avarijų greitkelyje A1

Kaip Alytausgidas.lt informavo Alytaus apskrities policijos atstovė Eglė Kačinskienė, penktadienį nuo pietų prasidėjus stipriam snygiui, įvyko daugiau nei įprasta automobilių susidūrimų. Tuo metu Kauno apskrities policija fiksavo keletą avarijų greitkelyje Vilnius – Klaipėda.
Eismo sąlygos Alytuje ir jo apylinkėse
Sniegas sunkina eismo sąlygas Dzūkijoje ir visoje šalyje / Nuotrauka iš „Facebook“ profilio „Kur stovi policija Alytuje“

Dėl buvusio ir besitęsiančio snygio sudėtingesnės eismo sąlygos išlieka Rytų ir Pietryčių Lietuvoje, čia vietomis kelių dangos slidžios, su šlapio sniego provėžomis, o mažesnio eismo intensyvumo rajoniniuose keliuose puraus ar prispausto sniego sluoksnis vietomis siekia iki 10 cm.

Nuo pietų visoje Alytaus apskrityje fiksuota apie 15 eismo incidentų, kai buvo apgadinti automobiliai.

Vairuotojai prašomi atsižvelgti į kelio dangos būklę ir rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį bei laikytis didesnio nei įprasta saugaus atstumo.

Žiemiškai geresnės eismo sąlygos vakarų, šiaurės vakarų Lietuvoje, kur kelių dangos daugiausia šlapios

Šiaurės rytų, Rytų ir Pietų Lietuvoje – silpnas snygis, kitur šalyje be žymesnių kritulių. Oro temperatūra nuo 0 iki 4 laipsnių šalčio.

Alytausgidas.lt portalo skaitytojams pasiteiravus, pasidomėjome situacija gatvėje, vedančioje iš miesto, Panemunės ir Pramonės rajonų, į Tūkstantmečio tiltą: ledo ant važiuojamosios kelio dalies nėra, eismo sąlygos – pakankamai geros.

Nuo pietų visoje Alytaus apskrityje fiksuojama apie 15 incidentų, kai buvo apgadinti automobiliai. Didžioji dalis Alytaus miesto ribose. Natūralu, kad iškritęs sniegas, pasikeitę eismo sąlygos turėjo tam reikšmės.

Labai svarbu tinkamai įvertinti situaciją ir važiuoti atsargiau nei įprastai, pasirenkant ne tik saugų važiavimo greitį, bet ir laikantis didesnio atstumo.

Alytuje, Kauno g., (netoliese Sanatorijos g.) apie 14 val. 20 min. susidūrė automobiliai „Audi” ir „Jeep”. Vienai moteriai prireikė medikų pagalbos, ji išvežta į ligoninę. Įvykis tiriamas. Taip pat Kauno g., apie 15 val. 30 min. šalia ginklų parduotuvės susidūrė automobiliai „Nissan” ir „Renault”. Pirminiais duomenimis, niekas nenukentėjo.

Apie 8 val. 20 min. Lazdijų pl. ir Seirijų pl. sankryžoje, vyras (g. 1983 m.), vairuodamas krovininį automobilį „Volvo” su priekaba, pirminiais duomenimis, nepraleido pagrindiniu keliu važiavusio automobilio „Audi”, kurį vairavo moteris (g. 1991 m.) ir susidūrė.

„Audi” vairuotoja GMP automobiliu išvežta į gydymo įstaigą. Įvykis tiriamas.

A1 greitkelyje vienas mikroautobusas vertėsi ir liko gulėti važiuojamojoje dalyje, kitas nuslydo į pakelės griovį.

Tuo metu Kauno apskrities policija fiksavo keletą avarijų greitkelyje Vilnius–Klaipėda, Kaišiadorių rajone ties Žiežmariais ir ties Rumšiškėmis. Pareigūnai ir vairuotojai įspėja vieni kitus dėl padidėjusių spūsčių ir sudėtingų sąlygų. „Grynas ledas”, „Vienas ledas”, – vadindami konkrečius kelio ruožus ar vietoves, socialiniuose tinkluose informacija dalijasi eismo dalyviai.

Popietę kelyje Vilnius–Kaunas (A1) vienas mikroautobusas vertėsi ir liko gulėti važiuojamojoje dalyje, kitas nuslydo į pakelės griovį, ten pat nuvirto ir vienas nesuvaldytas lengvasis automobilis.

Naktį iš penktadienio į šeštadienį eismo sąlygas sunkins plikledis, anonsuoja BNS.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, naktį vietomis, daugiausia šiaurinėje šalies pusėje, numatomas nedidelis sniegas, vietomis formuosis plikledis.

Žemiausia oro temperatūra sieks nuo 6 iki 11 laipsnių šalčio, Kuršių nerijoje – apie 4 laipsnius šalčio.

16 val. duomenimis, dėl buvusio ir besitęsiančio snygio sudėtingesnės eismo sąlygos išlieka rytų, pietryčių ir pietų Lietuvoje, čia vietomis kelių dangos slidžios, su šlapio sniego provėžomis.

Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniuose keliuose puraus ar prispausto sniego sluoksnis vietomis siekia iki 10 centimetrų. Slidžius ir provėžotus kelių ruožus barsto ir valo „Kelių priežiūra“.

Žiemiškai geresnės eismo sąlygos vakarų, šiaurės vakarų Lietuvoje, kur kelių dangos daugiausia šlapios.

Šiaurės rytų, rytų ir pietų Lietuvoje silpnas snygis, kitur šalyje be žymesnių kritulių. Oro temperatūra siekia nuo 0 iki 5 laipsnių šalčio

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius